Цветан Цветанов: Борисов с антипиарски подход отлага оставката си

14 Август 2020 | 17:53
1 коментара
Политика

Предложенията на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико народно събрание и приемането на нова Конституция са „абсолютно антипиарски подход“. Това заяви пред БГНЕС Цветан Цветанов, председател на Евро-атлантическия Център за сигурност.

„Авариен изход от създалата се тежка политическа ситуация. Абсолютно антипиарски подход. В момента няма никакво обществено доверие в парламент и правителство“, коментира Цветанов, който е на обиколка в Родопите, включваща селищата Доспат, Рудозем, Борино и др.

Според него, ако трябваше да се правят подобни законодателни промени, те трябваше да бъдат разгледани на председателски съвет в Народното събрание.

„За да се пристъпи към едно подобно решение, трябва да се търси мнозинство от над 161 народни представители. В момента няма нито проект за нова Конституция, нито през последните месеци е обсъждана подобна тема, нито е обсъждано в оставащите няколко месеца или в мандата на сегашното НС да бъде създадена работна група за подготовката и представяне на проект“, каза Цветанов.

Бившият втори в ГЕРБ не вижда политически консенсус за нов основен закон. Също така не е проведено и широко обсъждане, което да включва изтъкнати юристи конституционалисти, конституционни съдии, преподаватели във водещите университети и на първо място от СУ „Св. Климент Охридски“.

Цветанов е категоричен, че с предложенията си премиерът цели отлагането във времето на подаването на оставка и търси всякакви възможности за това.

Добавени коментари

ГЕРБ публикува:
15 Август 2020 | 16:15
Цуци,забрави ли от къде си тръгнал? Кой ти подаде ръка? Голям паразит си!

Добавете Вашия коментар

TOP