Цветан Цветанов: Благоевград ще бъде водеща община през новия програмен период, благодарение на кмета Камбитов

29 Август 2016 | 22:49
1 коментара
Общество
Цветан Цветанов: Благоевград ще бъде водеща община през новия програмен период, благодарение на кмета Камбитов

„Благоевград се очертава като един от най-добрите градове в България, благодарение на активността на кмета д-р Камбитов“, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ  и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, по време на посещение в областния център на Пиринско.

Днес двамата, заедно с народния представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева и областния управител на Благоевград Бисер Михайлов проведоха работна среща, на която бяха обсъдени теми, свързани с развитието на община Благоевград, както и бъдещи действия за просперитет на града и околните населени места. По време на визитата си, Цветан Цветанов поздрави кмета Камбитов и подчерта, че той оправдава доверието на гражданите, като преобразява Благоевград и го превръща в един от най-красивите български градове. „Виждате как изглежда днес града, знаете как изглеждаше и преди, когато имаше възможност и други политически формации да имат своите кметове в местната власт. Аз искам да поздравя кмета Камбитов за това, че винаги е изключително активен. Поставя условия и настоява те да бъдат изпълнявани.  Търсят се допълнителни финансови възможности, с които да бъдат решавани проблемите, натрупвани с годините. Убеден съм, че през новия финансов програмен период, Благоевград ще бъде една от водещите общини. Благоевград доказа, че може да бъде на първо място и с реализиране на Националната програма за енергийна ефективност на многфамилни жилищни сгради“, категоричен бе Цветан Цветанов.

 По време на работната среща в Благоевград, бяха обсъдени  проектите, по които Община Благоевград работи и които престоят да бъдат реализирани. Акцентирано беше и върху терена на бившите казарми, на част, от който ще бъде изграден и голям православен храм. Дейностите по строежа се очаква да стартират до края на годината, като е осигурен и външен инвеститор.

 Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветанов и кметът д-р Камбитов обсъдиха и напредъка на Благоевград по отношение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

 „Не без самочувствие можем да кажем, че по отношение на санирането сме лидери в България, в момента тече процедура за още 77 блока,  очаква се към края на ноември, около 85 % от сградния фонд, допустим по Програмата, да бъде саниран. Сами виждате,че новите блокове дават един съвременен облик на Благоевград. Благодаря на правителството, че имаше смелостта да реализират тази програма! Тя е най-голямата такава, обърната директно в полза на хората. С всички проекти, по които работим, с подкрепата на държавата, до края на 2018 година, Благоевград ще изглежда по коренно различен начин. Над 220 млн. инвестиции в града - смятам, че цифрите са достатъчно красноречиви“, подчерта кметът на Благоевград д-р Камбитов. Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, народният представител Даниела Савеклиева, кметът д-р Камбитов и заместникът му инж. Янко Янков, направиха инспекция на санираните, до момента блокове по Националната програма. Освен, че огледаха дейностите по тях, те разговаряха и с живеещи в санираните сгради, обсъждайки ефективността на програмата.

Добавени коментари

!!! публикува:
30 Август 2016 | 07:36
Kpadec!!!

Добавете Вашия коментар

TOP