Цвета Караянчева: След покушението срещу мен вчера, протестиращие доказаха, че са терористи!

30 Септември 2020 | 17:38
3 коментара
Общество

Цвета Караянчева коментира нападението над нея с яйца вчера в Благоевград, според председателката на парламента, терористи са нападнали държавността в България и са доказали, че са готови дори на такива терористични атаки, само за да докажат на себе си, че са значими.

Да замерваш председателя на парламента с яйца е акт на омраза и акт на насилие, ще поискам от МВР да арестува всички, които застрашиха живота на служителите на НСО и лично моя, тази омраза, която насажда Радев всеки ден трябва да спре. 

Тези хора, които вече са готови да хвърлят явно не само яйца, трябва да бъдат спрени. Има опасност за живота на политически лица и МВР трябва да приложи цялата строгост на закона, защото всичко вече започна да излиза от рамките на нормалното.

Прпомняме, че вчера по време на визитата си в Благоевград Цвета Караянчева бе посрещната с яйца, камъни, кофи на главите и възгласи "Оставка" и "Боклуци".

Групата протестъри традиционно бе водена от общинският съветник Калоян Ханджийски. Недоволните от управлението на Борисов, замеряха с яйца активистите на ГЕРБ, които се събраха пред зала “22 септември”.  Едно от яйцата дори улучи заместник председателя на ГЕРБ Красимир Велчев, който също пристигна в Благоевград за среща с актива.

Кордон от полицаи пък осигури реда пред залата.

Част от протестиращите бяха с бели фланелки, изобразяващи надпис "Оставка", а на главите си бяха нахлупили цинкови кофи, намек към предишната работа на Караянчева в завод за поцинковани кофи. 

Караянчева тръгна към оградените с кордон полиция протестиращи, за да говори с тях, но бе посрещната с хвърлена кофа и яйца.

Гардовете на НСО я издърпаха настрана, където даде брифинг за медиите.

С яйце при пристигането му бе ударен и членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Красимир Велчев.

Цвета Караянчева беше категорична, че иска диалог с всеки един български гражданин, но не е успяла да разговаря с протестиращите на площада, защото те не желаят.

"Искам диалог с всеки български гражданин и затова тръгнах натам, но започнаха да хвърлят яйца, а това не е красиво", подчерта Караянчева и добави, че след срещата с актива ще се опита да говори отново с протестиращите. 

"Надявам се да чуя защо искат оставката. Какви са техните аргументи?", коментира председателят на НС и продължи: "Вдигнахме заплатите, пенсиите, с 30% заплатите на администрацията. Общо взето имаме какво да кажем". 

Повод за демонстрацията срещу нея бяха думите ѝ на партийно събрание в Лом в събота. Тогава тя каза:

"Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов, викат "Не ставали", ами, защо не ги направихте вие, като не стават, а критикуват. Метрото - отиват да протест срещу лошия Бойко и се прибират вкъщи. Ами, ходи пеша, ходи пеша! Е, затова няма да подадем оставка, защото сме отговорни към това, което правим".

Думите й предизвикаха взрив от гневни реакции в социалните мрежи.

Въпреки това Караянчева заяви, че не съжалява за думите си и обясни, че в Лом е била на обикновена партийна среща и е говорила емоционално, за да надъха симпатизантите си. Поясни, че там е говорила в качеството си на партиен член, за да предаде енергията на всички "членове и симпатизанти".

Тя уточни, че като председател на парламента говори по друг начин и не би си позволила такъв език. "Не забравяйте, че преди 2017 г. бях острието на ГЕРБ все пак", похвали се тя, макар да не уточни за какво точно говори. 

Караянчева бе изпратена така, както бе посрещната - с викове „Оставка“.

На няколко пъти НСО сменяше позицията на автомобила, с който се придвижваше председателят на НС, тъй като протестиращите в Благоевград се опитаха с жива верига да я блокират в тесните централни улици на Благоевград.

По тях тичаха полицаи и протестиращи, на самия площад пред пощата младеж извика: "Г-жо Караянчева, вие сте срам". Срещата с актива на ГЕРБ продължи малко над час, а уцеленият с яйце по гърба Красимир Велчев отказал да подава жалба.

Яйца, камъни, оставка и боклуци за Цвета Караянчева в Благоевград /Снимки/ снимка 1Яйца, камъни, оставка и боклуци за Цвета Караянчева в Благоевград /Снимки/ снимка 2Яйца, камъни, оставка и боклуци за Цвета Караянчева в Благоевград /Снимки/ снимка 3Яйца, камъни, оставка и боклуци за Цвета Караянчева в Благоевград /Снимки/ снимка 4Яйца, камъни, оставка и боклуци за Цвета Караянчева в Благоевград /Снимки/ снимка 5Яйца, камъни, оставка и боклуци за Цвета Караянчева в Благоевград /Снимки/ снимка 6Яйца, камъни, оставка и боклуци за Цвета Караянчева в Благоевград /Снимки/ снимка 7Яйца, камъни, оставка и боклуци за Цвета Караянчева в Благоевград /Снимки/ снимка 8Яйца, камъни, оставка и боклуци за Цвета Караянчева в Благоевград /Снимки/ снимка 9

 
 
 
 

Добавени коментари

Данката публикува:
01 Октомври 2020 | 19:56
Малко ти е м.. .ти мръшо
мастия публикува:
01 Октомври 2020 | 00:07
ПКП-БЕЗ КОМЕНТАР
SS публикува:
30 Септември 2020 | 19:07
МОЖЕ ДА ИСКА И ТАНКОВЕТЕ ДА ДОЙДАТ!!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP