Цв. Цветанов от Сандански: 500 млн. лв. повече ще бъдат отпуснати за образованието през 2019 година

27 Октомври 2018 | 12:51
0 коментара
Общество

С 500 млн. лв. повече ще бъдат отпуснати за образованието през 2019 година. Това каза по време на осмия университет на Старейшини ГЕРБ в Сандански Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията, цитиран от Радио „Фокус”-Пирин.

Той уточни, че 330 млн. лв. от тях ще бъдат за увеличението на учителските заплати, което е 20%. По думите му се предвижда да бъдат осигурени повече средства за българските общини и за здравеопазването. Цветанов посочи, че 490 млн. е сумата, която се предвижда за здравеопазването.

„Предвидени са с 1 100 000 000 лв. повече пари за бюджетната сфера в България. Нима това не е стабилност на правителството? Ние преди всичко гледаме за бъдещето и да не създадем задлъжнялост за бъдещите поколения и управление”, коментира той. Цветан Цветанов припомни, че през 2013-2014 година АМ „Струма” беше замразена, но сроковете течаха и имаше опасност да загубим финансирането от ЕС, а сега при управлението на ГЕРБ само след 3 месеца ще има нова предсрочно открита отсечка от 25 км от магистралата, които ще бъдат предпоставка за по-малко пътнотранспортни произшествия, повече сигурност, по-бързо придвижване и по-големи перспективи за региона.

„Банско се очерта като много важен туристически център, благодарение на това, че страната ни се развива и там вече се провеждат и Световни купи по ски. Не разбирам защо винаги лошата новина трябва да бъде водеща и всички да бъдат фокусирани върху лошото”, допълни зам.-председателя на ПП ГЕРБ.

Цветан Цветанов отбеляза, че безработицата е 5.4% в момента, което са най-ниските нива през последните години. По думите се очаква тя да стане под 4%.

„Всеки говори днес за прозрачност и за неща, които се случват или не се случват. З голямо съжаление страната ни днес има президент, който е президент само на БСП. Те искат да създадат служебно правителство и по този начин да създадат служебно управление на страната. Парламентът е най-прозрачната институция, над 3-4 000 граждани са посетили парламента от началото на годината. Всички знаем какво направи служебният кабинет на Румен Радев с модернизацията на страната ни за самолетите”, подчерта той.

Цветанов коментира и това, че конституционните съдии са избор на различните власти. По думите му Президентството, Парламентът и Съдебната система имат право на различни конституционни съдии.

„Не може критерии за избор на конституционен съдия да бъде човек, който е искал да уволни Борисов, човек който е бил неуспял кандидат за президент и неуспял политик. Къде е критерият? Каква беше състезателната процедура? Това, което направи парламентът е да спази максимално прозрачността – гласуване след дебат в пленарна зала. В съдебната система гласуването беше по същия начин – чисто и прозрачно”, каза още Цветан Цветанов.

Добавете Вашия коментар

TOP