ЦСКА започна групите в Лига Европа със загуба

23 Октомври 2020 | 06:21
0 коментара
Спорт

Отборът на ЦСКА загуби от Клуж с 0:2 у дома в първия си мач от груповата фаза на Лига Европа, игран на Националния стадион “Васил Левски”.

Пред около 12 хиляди свои привърженици “червените” показаха добра игра през първото полувреме, но бяха надиграни след почивката и регистрираха първото си поражение в турнира за сезона след четири поредни победи в квалификациите.

Вдъхновени от своите фенове “армейците” започнаха силно мача и имаха няколко положения за гол през първата част, но Али Соу на два пъти бе спрян от вратаря на румънския тим. От своя страна гостите стигнаха до гол в 35-та минута, но той бе отменен заради нарушение на играч на Клуж. След почивката играчите на Клуж бяха по-активни и нанесоха своя удар в 53-та минута, когато Марио Рондон откри резултата с изстрел с глава от непосредствена близост, след като бе оставен непокрит от защитниците на ЦСКА. Възпитаниците на Стамен Белчев опитаха да се върнат в мача, но получиха втори удар в 74-та минута, когато Чиприян Дяк реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Санкаре срещу Дееблюх.

Това сложи точка на спора, като домакините нямаха сили да търсят обрат в следващите минути и в крайна сметка записаха поражение. В другия мач от групата Рома победи Йънг Бойс с 2:1 в Швейцария.

В следващия си мач в групата след седмица ЦСКА гостува на Рома. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP