ЦСКА взе реванш от Ботев Пд и е на финал за Купата на България

25 Юни 2020 | 08:26
0 коментара
Спорт

Отборът на ЦСКА се класира за финала в турнира за Купата на България след успех над Ботев Пд с 2:0 във втория полуфинален мач-реванш от надпреварата.

Срещата на стадион „Българска армия“ започна нервно и за двата отбора, които прибързваха в действията си и не успяваха да организират съществени атаки. Това се промени в 19-та минута, когато Греъм Кери изведе на фланга Иван Турицов, който центрира в наказателното поле към Али Соу. Нападателят на „червените“ не успя да играе с топката, но тя рикошира от крака на Иван Бандаловски и влетя в мрежата на безпомощния страж на „канарчетата“ Янко Георгиев. Ботев не успя да се окопити след попадението и до края на първата част можеше да получи още голове.

След около половин час игра Евандро отправи чудесен изстрел с десния крак, но бе спрян от отличната намеса на Георгиев, който изби в ъглов удар. При последвалия корнер Соу стреля с главата малко над вратата на гостите. В края на полувремето Брадли Мазику подаде опасно към Соу в наказателното поле, но Георгиев изби, а при опита за добавка на Кери, Бандаловски се хвърли самопожертвователно на пътя на топката и спаси сигурен втори гол. Малко преди 15-минутната пауза отново ирландецът пробва късмета си, но силният му шут попадна право в обсега на стража на гостите.

Второто полувреме започна с първото по-сериозно положение за гол пред вратата на Густаво Бусато. Александър Тонев получи топката на чиста позиция в наказателното поле, но стреля встрани. Добрата игра на гостите продължи и Тодор Неделев нацели гредата на домакините от пряк свободен удар. Малко след това армейците нанесоха втори удар в мача. Грешка на Лазар Марин позволи на „червените“ да овладеят в центъра. Последва бърза размяна на подавания между Соу и Тиаго, която завърши с гол на нападателя на ЦСКА, който преодоля излезлия Георгиев за 2:0. След асистенцията си Тиаго беше заменен от Стефано Белтраме, който бе със съмнения за коронавирус в последните дни след положителната проба на Томи Юрич.

Шут на Кристиан Малинов бе отразен от стража на „канарчетата“. Ботев отново погледна към вратата на Бусато в търсене на намаляване на дефицита, като пас на Неделев намери влезлия като резерва Станислав Шопов, но той не успя да овладее. Греъм Кери отправи пореден изстрел към Георгиев, но той изби встрани. Лазар Марин центрира опасно, но Александър Тонев не атакува топката. Станислав Работов отправи силен изстрел, който обаче не предизвика намеса на бразилския вратар на армейците. До края не паднаха нови попадения и ЦСКА спечели с 2:0.

“Червените” фенове имаха поводи за радост и ще подкрепят отбора и във финала с Локо Пд на 1 юли.

Успехът прати „червените“ на финала за Купата на България отново след 2016-а година, когато тимът спечели трофея след победа над Монтана с 1:0. Армейците взеха и своеобразен реванш от Ботев за миналата година, когато на същтата фаза от турнира отпаднаха след два драматични сблъсъка и общ резултат 6:5 за „канарчетата. Финалът на 1 юли на Националния стадион „Васил Левски“ ще противопостави ЦСКА и носителя на трофея Локомотив Пловдив, който вчера елиминира Левски със същия общ резултат. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP