ЦСКА стигна до точка при 0:0 с Рома на “Олимпико”

30 Октомври 2020 | 07:27
0 коментара
Спорт

Рома и ЦСКА завършиха наравно 0:0 на стадион „Олимпико“ в италианската столица в двубой от група А на Лига Европа.

"Римските вълци“ започнаха с осем промени в стартовия състав в сравнение с равенството 3:3 с Милан в понеделник. Тимът на Пауло Фонсека стартира устремно и удар на Хенрик Мхитарян предизвика намеса на Густаво Бусато. Малко след това Крис Смолинг вкара топката в мрежата на армейците, но попадението бе отменено заради положение на засада. Българите отвърнаха на предизвикателството с два изстрела на Али Соу, които обаче на намериха целта. Играчите, водени от помощник треньора Даниел Моралес, имаха още две добри възможности да поведат, но Амос Юга не успя да стреля от близо след пас на Брадли Мазику, а самият ляв бек на армейците шутира впоследствие в наказателното поле, но Смолинг блокира удара му. Леонардо Спинацола опита центриране, което замалко да изненада Бусато, но бразилецът изби в корнер. Рома не предложи други опасности пред вратата на Бусато до края на полувремето и така частта закономерно приключи при равен резултат.

През вторите 45 минути домакините започнаха с изстрел на Борха Майорал с глава, но за щастие на „червените“ той не бе точен. Малко след това Юнус Санкаре стреля с глава от близка дистанция, но Пау Лопес изби. Топката попадна във Валентин Антов, който пропусна добър шанс да открие резултата, пращайки шута си в аут. Впоследствие младият централен защитник на ЦСКА направи ключова намеса в отбрана, блокирайки изстрел на съперник, а след това Бруно Перес отправи удар за статистиката. Влезлият от пейката Рафаел Енрике шутира малко след влизането си в игра на мястото на Джером Синклер, но Лопес се справи с коварното изпълнение. Соу получи отлична възможност да реализира, откъсвайки се напред, но стражът на домакините парира изстрела му, а малко след това удар с глава на Георги Йомов бе спасен от Лопес. „Вълците“ отправиха удар чрез резервата Лоренцо Пелегрини, но Бусато бе на място и изби встрани.

Главният съдия Алексей Кулбаков отсъди нарушение след отнета топка на Мазику, а това предизвика закономерно негодувание от гостите, които можеха да организират опасна контраатака. Последваха два удара на босненския нападател на римляните Един Джеко, но Бусато се справи, а след това Пелегрини стреля с глава след статично положение. Педро, друга смяна на домакините, центрира опасно, но Джеко се размина с гола от близко разстояние. До края ЦСКА получи още един шанс да си тръгне с трите точки, но Ахмед Ахмедов не намери целта след изстрел с глава. Така, армейците спечелиха първа точка в тазгодишното издание на Лига Европа след поражението ЧФР Клуж на старта с 0:2, докато Рома е вече с четири точки след успеха над Йънг Бойс с 2:1.

В следващите си мачове ЦСКА гостува на Йънг Бойс, а Рома е домакин на Клуж. Румънците и швейцарците поделиха точките след равенство 1:1, като Клуж също е с четири точки, а Йънг Бойс с една. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP