ЦСКА полуфиналист, надхитри Лудогорец (ВИДЕО)

04 Април 2019 | 00:36
0 коментара
Спорт

ЦСКА се класира на полуфинал за Купата на България, елиминирайки Лудогорец, съобщава БЛИЦ-СПОРТ.

 В интригуващ мач в Разград "армейците" надвиха "орлите" с 1:0. В герой за столичани се превърна Рубен Пинто, който с удар от дистанция отбеляза единственото попадение в срещата - в 30-ата минута. В края пък Вандерсон удари греда, пропускайки да изравни и да доведе спора до продължения. 

"Армейците" са вторият полуфиналист след Локомотив (Пловдив), който във вторник отстрани Етър след дузпи. В четвъртък са другите два 1/4-финала: Струмска слава (Радомир) - Септември (София) (от 16:30 часа) и Ботев (Пловдив) - Черно море (18:30 часа). 

В по-голямата част от мача на "Лудогорец Арена" избраниците на Любослав Пенев надиграваха тима на Стойчо Стоев. "Червените" създадоха повече шансове за гол, като на няколко пъти Ренан трябваше да се намесва решително. 

Двата отбора започнаха активно срещата, поглеждайки често към вратата на съперника. В 12-ата минута "червените" на два пъти изразиха претенции за дузпа след падания на Кристиян Малинов и Жоржиньо. Съдията Николай Йорданов не се подлъга. Малко по-късно Козмин Моци получи първия жълт картон в мача. Бранителят на Лудогорец беше надигран от Али Соу и се принуди да го задържи, спирайки опасна атака на "орлите". 

В 18-ата минута Яцек Гуралски се строполи на земята с кървящ нос, след като се сблъска със съдията при опит да достигне до топката. Реферът беше с гръб към играча на домакините и се получи неприятен удар за поляка, който се наложи да получава медицинска помощ. Йорданов се извини на Гуралски след ситуацията.

В 26-ата минута Бодуров реши да връща топката към Черниаускас, гостите не успяха да я изнесат добре и се стигна до удар на Кешерю покрай дясната греда в аут. В ответната атака Али Соу се освободи от Моци, но не можа да отправи точен изстрел.

В 30-ата минута ЦСКА поведе с красив гол на Рубен Пинто. Халфът на "червените" отправи мощен изстрел от дистанция, пращайки топката в левия ъгъл на безпомощния Ренан - 0:1. ВИЖТЕ ТУК!

Най-интересното до почивката беше положение в центъра на терена, при което Сисиньо влезе грубо, фаулирайки Жоржиньо, за което получи жълт картон. Малко по-рано и Жанио Бикел беше санкциониран от съдията Николай Йорданов. Играещият ляв бек в този мач футболист на ЦСКА ще пропусне следващите два мача заради наказание заради натрупани жълти картони.

Второто полувреме започна с удар на Тиаго Родригес към вратата на домакините. Халфът отне топката от Анисе, като от малък ъгъл я изпрати в аут. Стойчо Стоев потърси промяна с включването на Светослав Дяков. Анисе бе заменен.

В 73-ата минута Тиаго Родригес беше близо до отбелязване на красиво попадение от фаул. Халфът избра да обстрелва Ренан, въпреки че топката беше заложена почти на тъчлинията. Топката летеше към далечния ъгъл, но за късмет на домакините премина на сантиметри покрай целта. Секунди по-късно Манолев задържа Енрике Рафаел, а след тази ситуация Любослав Пенев потърси обяснение от Николай Йорданов защо не гони бранителя на Лудогорец, който по-рано вече получи жълт картон.

В 81-ата включилият се като резерва Адриан Попа нахлу опасно в наказателното поле на "червените", но за техен късмет прати топката в аут.

Пет минути по-късно Манолев сгреши при изнасянето на топката, Евандро му я отне и от малък ъгъл стреля встрани от целта.

В 90-ата минута Вандерсон пропиля отличен шанс за изравняване. Бразилецът беше изведен фронтално срещу Черниаускас, стреляйки право в лявата греда на вратата му. Малко след това Евандро получи жълт картон за симулация, след като падна за дузпа. 

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 0:1
0:1 Рубен Пинто (30)

ЛУДОГОРЕЦ: 33.Ренан, 4.Сисиньо , 21.Драгош Григоре , 30.Козмин Моци , 11.Станислав Манолев , 12.Абел Анисе (64  18.Светослав Дяков), 44.Яцек Гуралски , 84.Марселиньо (69 96.Серкан Юсеин), 92.Джоди Лукоки (74  77.Адриан Попа), 88.Вандерсон, 28.Клаудиу Кешерю
Резерви: 23.Даниел Наумов, 5.Георги Терзиев, 8.Лукас Саша, 18.Светослав Дяков, 7.Димо Бакалов, 77.Адриан Попа, 96.Серкан Юсеин
Треньор: Стойчо Стоев

ЦСКА: 30.Витаутас Черниаускас , 19.Иван Турицов, 5.Николай Бодуров, 16.Жанио Бикел , 24.Нуно Томаш , 6.Рубен Пинто   (83  26.Валентин Антов), 20.Тиаго Родригес, 15.Кристиян Малинов , 17.Енрике Рафаел (80  10.Евандро ), 7.Жоржиньо, 22.Али Соу 
Резерви: 1.Данте Стипица, 14.Ангел Лясков, 4.Божидар Чорбаджийски, 26.Валентин Антов, 18.Мартин Смоленски, 8.Едвин Джеси, 10.Евандро
Треньор: Любослав Пенев

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация , контузия  

 

Добавете Вашия коментар

TOP