ЦСКА и Лудогорец завършиха 1:1 в дербито от 18-ия кръг на Първа лига

06 Декември 2018 | 20:26
0 коментара
Спорт

ЦСКА и Лудогорец завършиха 1:1 в дербито от 18-ия кръг на Първа лига. "Орлите" продължиха традицията да не губят при гостуванията на "червените" в шампионатните двубои. От общо 11 срещи Лудогорец спечели 4, а 7 завършиха наравно. Двубоят тази вечер отново беше изключително напрегнат и интригуващ, но победител не беше излъчен. Клаудиу Кешерю даде преднина на гостите от Разград в 29-ата минута, а Кирил Десподов изравни в 67-ата минута.

В края на мача за втори жълт картон беше изгонен Сисиньо. Защитникът на Лудогорец повече от минута напускаше терена, с което вбеси "червените". Напрежението екскалира, когато четвъртият съдия Ивайло Стоянов вдигна таблото, информирайки, че добавеното време е само 2 минути, на което Нестор Ел Маестро реагира бурно. Треньорът на ЦСКА коленичи пред Сватбата, молейки се за по-дълго продължение. В крайна сметка претенциите на "армейците" бяха уважени и Николай Йорданов остави играта да продължи до 95-ата минута. Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+) Срещата беше белязана от няколко спорни ситуации, като както домакините, така и шампионите изразиха претенции за дузпи - за фаулове срещу Кешерю и Десподов, при които Йорданов оставаше безмълвен. Любопитното беше, че този рефер не беше ръководил мач на ЦСКА на "Армията" от 12 години. За последно Йорданов свири победата на "червените" с 2:0 над Берое, след което се превърна в недолюбван от "армейците", които не го желаеха в мачовете си. За мача днес Нестор Ел Маестро донякъде изненада с включването сред титулярите на младия Валентин Антов.

18-годишният юноша на ЦСКА започна за сметка на Тиаго Родригес. Сред титулярите беше и Кирил Десподов, който получи контузия при загубата с 0:1 от Славия в предишната среща. Излекуваният национал се представи силно срещу Лудогорец и реализира страхотен гол. В 67-ата минута Десподов прониза Ренан с изстрел от воле, засичайки отлично центриране на Станислав Манолев отдясно. Преди това Кешерю откри резултата за "орлите" в 28-ата минута. Вандерсон центрира от корнер, а на близката греда Антон Недялков продължи с глава към румънския голмайстор, който засече с глава пред Витаутас Черниаускас. За Кешерю това е 14-то попадение през сезона в Първа лига. Нападателят на Лудогорец е само на гол зад лидера в листата при реализаторите - Станислав Костов (Левски). Цял мач за Лудогорец срещу бившия си отбор изигра Антон Недялков.

Бившият защитник на ЦСКА взриви привържениците на "армейците" с решението си да премине в клуба от Разград през лятото, като те го обявиха за предател. Недялков трябваше да търпи обиди тази вечер, след като феновете на ЦСКА го псуваха и ругаха със скандирания по негов адрес. С равенството тази вечер Лудогорец запази преднината от 6 точки пред ЦСКА. Запътилите се към осмата поредна шампионска титла разградчани имат 45, "армейците" са втори с 39, а на третата позиция с 38 е Левски, който също направи равен в 18-ия кръг - 2:2 със Септември (София). ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Добавете Вашия коментар

TOP