ЦСКА и Лудогорец тръпнат в голямо очакване днес

06 Август 2018 | 08:54
0 коментара
Спорт

Доминаторът в българското първенство в последните години Лудогорец и вицешампионът ЦСКА днес ще научат евентуалните си съперници за плейофния кръг на Лига Европа. Ако преодолеят тази фаза, „орлите“ и „червените“ ще влязат в групите на турнира. Преди това обаче разградчани трябва да елиминират босненския шампион Зрински (Мостар), а „армейците“ да се справят с коравия ФК Копенхаген.

Заради коефициента на датчаните ЦСКА ще бъде поставен в днешния жребий, който започва в 14:30 часа в сградата на УЕФА в Нион. Така „червените“ може да изтеглят лесен съперник, ако отстранят ФК Копенхаген. Възможните съперници за тима на Нестор Ел Маестро са победителите от двойките: Аполон (Лимасол, Кип) – Динамо (Брест, Блрс), Апоел (Хайфа, Изр) – Аталанта (Ит), Уфа (Рус) – Прогрес (Люкс), Слован (Братислава, Слвк) – Рапид (Виена, Ав).

Тъй като днес ще се яви на жребия като участник в Лига Европа, Лудогорец ще бъде непоставен. Това означава, че при краен успех срещу Зрински, „орлите“ ще получат за съперник поставен отбор. В случая с шампионите обаче ситуацията е малко по-объркана, но лесна за разбиране. Разградчани са в урна с общо пет непоставени двойки, които могат да получат за съперници от купата с поставените само три съперника. Така остават два отбора при непоставените, които ще трябва да се изправят един срещу друг в плейофите.

В случая с Лудогорец поставените двойки са: Малмьо (Шв) – МОЛ Види (Унг), Селтик (Шот) – АЕК (Гър) и Карабах (Азер) – БАТЕ (Борисов, Блрс). В урната с непоставените освен победителят от двойката Лудогорец – Зрински (Мостар) попадат още: Шериф (Мол) – Валур (Исл), Спартакс Юрмала (Лат) – Судува (Лит), Ню Сейнтс (Уелс) – Мидтиланд (Дан), Торпедо (Кутаиси, Гру) – Кукеси (Алб)

ВЕРОЯТНИТЕ СЪПЕРНИЦИ НА ЦСКА

ВЕРОЯТНИТЕ СЪПЕРНИЦИ НА ЛУДОГОРЕЦ

БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP