ЦСКА и Левски с победи за Купата на България

23 Септември 2021 | 08:54
0 коментара
Спорт

Отборът на ЦСКА започна по успешен начин защитата на трофея от Купата на България, след като разби Хебър Пазарджик с 3:0 на стадион "Българска армия" в двубой от 1/16-финалите на турнира. Втородивизионният тим се водеше домакин в този двубой, но поради невъзможност да приеме съперника си в Пазарджик, срещата се игра на стадиона на "червените".

 

Възпитаниците на Стойчо Младенов доминираха от самото начало и след няколко пропуска поведоха в резултата в 25-та минута, когато Жорди Кайседо реализира с много точен и силен изстрел по диагонала. Само две минути по-късно Ахмед Ахмедов удвои преднината на "армейците", след като не сбърка, останал очи в очи с вратаря на Хебър. Малко преди почивката Кайседо сложи точка на спора с втория си гол в двубоя, дошъл след добра асистенция на Ахмедов. През второто полувреме повече голове не паднаха и ЦСКА спечели с 3:0, за да си осигури място в осминафиналите за Купата.

По-рано днес Левски също се класира за осминафиналите на Купата, след като победи Марек с 2:0 като гост. На стадион "Бончук" в Дупница "сините" доминираха през първото полувреме и поведоха в резултата още в 12-та минута, когато новото попълнение Димитър Костадинов се разписа с глава след добро центриране на капитана Радослав Цонев. Малко след това самият Цонев бе близо до попадение, след като със страхотен изстрел от свободен удар нацели напречната греда. В 32-та минута гостите все пак стигнаха до втори гол, като негов автор отново бе Костадинов, а този път асистенцията бе за Здравко Димитров.

След почивката темпото на двубоя спадна и възпитаниците на Станимир Стоилов нямаха проблем да затворят мача и да си осигурят място в следващата фаза на надпреварата, където вече се класираха Пирин Благоевград, Септември Симитли, Септември София, Локомотив Пловдив, Арда, Берое, Левски Крумовград, Етър и Монтана. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP