ЦСКА 1948 с първи трансфер- взе футболист от Сандански

24 Май 2019 | 17:51
0 коментара
Спорт

ЦСКА 1948 сключи днес договор с нападателя Милко Георгиев. Лявото крило сложи подпис в клубния офис, където беше приветстван лично от треньора Петко Петков.Георгиев е роден на 3-ти август 1998 година. Израства в Сандански, но след 7-ми клас е привлечен в школата на Ботев Пловдив. Записва дебют за мъжки тим още през сезон 2015-2016. За 4 сезона в Ботев има 20 мача с един гол – срещу Лудогорец.

Следва преотстъпване в Черноморец Балчик и Пирин Благоевград. „С мен се свърза спортният директор на ЦСКА 1948 Кирил Котев. Приех офертата, защото клубът има високи цели. Пожелавам си влизане в елита след година“, бяха първите думи на Милко Георгиев.

Ръководството на ЦСКА 1948 започна масова чиста в тима, след като отборът се провали тотално през този сезон. Както е известно, „червените“ на Петко Петков не успяха дори да се класират за баражите за Първа лига, като финишираха на четвърто място в крайното класиране, въпреки сериозните инвестиции и големия бюджет в дебютната година на клуба във Втора лига.


Разочарованието в ЦСКА 1948 е голямо, като промените започват мигновено. Днес бяха освободени петима футболисти – капитанът Апостол Попов (26 мача), халфът Мариян Огнянов (19 мача и 2 гола), Радой Божилов (13 мача), Тони Стоичков (7 мача) и Айкут Рамадан (4 мача). На тях им е било съобщено, че не влизат в плановете на треньора за предстоящия сезон. реотстъпените Петър Генчев (14 мача) и Димитър Буров (16 мача) също няма да останат при "червените". Първият се връща в Септември, докато вторият играеше под наем от Славия.


Изненадващата е раздялата с 36-годишния Попов, който преди няколко седмици се разбра в шефовете, че остава в тима, дори при провал в опита да се атакува Първа лига. Неговият контракт имаше опция за още една година, която влизаше в сила, ако „червените“ бяха стигнали до елита на България.

Добавете Вашия коментар

TOP