Цонев: Лъжите са червената линия между ДПС и Петков/Василев, създадени от Прокопиев/Кръстев

23 Септември 2021 | 09:46
0 коментара
Политика

Има червени линии между ДПС и новия проект на Петков и Василев. По отношение на политиките имаме сходни неща с тях - много от това, което Петков говори сега, ние го имаме в програмата си от 2017 година. С двамата министри си говорим за лъжите, това са червените линии между нас.

 

Това обяви по Нова тв Йордан Цонев, от ДПС. Той е категоричен, че служебният министър Кирил Петков е излъгал, че Пеевски е взел големи кредити от Банката за развитие.

Да си държи съмненията за себе си. После от него получихме подписано писмо, че Пеевски няма кредити. ДПС стои зад Пеевски, защото няма доказателства за обвиненията срещу него в корупция, Пеевски не е нарушил законите, ние имаме информация, че всички обвинения са скалъпени в кабинета на Иво Прокопиев. И в Европейския парламент разбраха, че американското законодателство не може да се прилага на територията на ЕС, заяви Цонев.

Той коментира и отношенията между партиите в бъдещото Народно събрание.

Не може два парламента, в които едните да се правят на партии на протеста, но не могат да направят правителство. Представяме си диалог между партиите, как те сядат върху програма за развитието на България, как правят правителство без разделителни линии. 121 депутати партиите на протеста няма да имат и в следващия парламент. Сега ни се представя един нов медиен продукт – „Промяната продължава“.

 

Но той отново е дело на кръга Прокопиев и Иван Кръстев. Всички политически проекти уж свързани с дясното са тяхно дело през последните години. Българите като гласуват сега за Петков и Василев, избират същото задкулисие, което създаде, „Синята Коалиция“, „Реформаторския блок“, „Демократична България“. В следващия парламент ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат отново повече депутати, ако трябва ще направим правителство.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP