ЦИК: Изборите може да бъдат отложени с два месеца

03 Декември 2020 | 11:16
1 коментара
Политика

Изборите може да бъдат отложени с 2 месеца, но това трябва да бъде решено от президента Румен Радев. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева пред bTV.

„Датата, в която ще бъде определен изборният ден, може да варира, съгласно Конституцията, в рамките на два месеца. Могат да са до края на месец май“, обясни тя.

Тя подчерта още, че все още не е решено как ще гласуват хора, които са под домашна карантина и обясни, че за да се случи това, трябва да бъдат направени законодателни промени. „Съгласно Изборния кодекс, с подвижни урни могат да гласуват само хора с трайни увреждания. COVID-19 не е такова увреждане. Имаме доста време до края на месец март, когато ще се знае каква е степента на развитие на пандемията. Всички се надяваме, че може би към този момент ще бъде отшумяла. Ако ситуацията е такава, каквато и в момента, това означава, че законодателството би трябвало да се промени“, допълни говорителят на ЦИК. От думите й стана ясно още, че за да няма струпване е възможно изборите да започнат още в 5 часа.

Добавени коментари

БРАВО! публикува:
03 Декември 2020 | 12:51
Тиквата от Банкя успя да насвие цял един народ! Браво! Направи това,което искаше.Няма да се учудим,ако минем и без избори към следващия му мандат! Е така се управлява тъп народ!

Добавете Вашия коментар

TOP