Циганката Анка Стоянова от Меден рудник пробвала да продаде дъщеря си за 1000 лева

21 Февруари 2019 | 08:19
0 коментара
Общество

Продаденото момиче от Бургас за 1000 лева е било преследвано от изнасилвачи. Това потвърди майка му Анка Стоянова.

 Жената, която е майка на девет деца, каза пред камерата на bTV, че някой се е опитал да изнасили девойката. Вярно е това, но момичето ми не се е дало, заяви тя.

„Половин година в защитено жилище за жертви на насилие. Такава е мярката за 14-годишната девойка, което бе продадена от родителите си за 1000 лева“, каза пък водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян. Една пиянска вечер и продажбата на 14-годишното момиче е договорена, разказва Анка Стоянова.

„Дойдоха едни хора и напиха мъжа ми. Много пиян беше и му дадоха 1000 лева“, добавя жената. На въпроса защо искат да я изкарат зад граница, тя отговаря „да проси“. Секретарят на Комисията за борба с трафика на хора Росица Янева пък заяви, че трафик на хора има и то повече, отколкото хората си представят или знаят, защото това е престъпление, което много трудно се доказва. Жертвите обикновено не желаят да свидетелстват, добави тя. Само през миналата година прокуратурата в Бургас е образувала досъдебно производства за пострадали 51 жени. 

„13-14-годишни момичета от ромски произход проституират обикновено със знанието на близките им. Те се транспортират в големи европейски столици“, каза още Янева. Какво насилие е установено върху детето тепърва ще се установява. 
БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP