Циганите от Гърмен с ултиматум към протестиращите

19 Юни 2015 | 09:27
0 коментара
Общество
Циганите от Гърмен с ултиматум към протестиращите

"Покана им даваме до понеделник, до 12 часа. На преговори да се разберем веднъж завинаги. Ако до понеделник не са решили и не са дошли, от всички казвам, че това нещо е политическо", обяви пред bTV председателят на новосформиралия се в Гърмен инициативен комитет Юлиян Герасимов, според когото протестът на жителите от селището е платен от някоя партия.

Циганските лидери от кв. „Кремиковци“ в Гърмен дадоха тази сутрин извънредна пресконференция, на която отправиха ултиматума към жителите на Гърмен. Инициативният ми комитет се състои от 4-ма души. Ако не искат да са с нас, значи има някакъв проблем, подчерта Герасимов. От няколко дни се залепят описи на незаконните къщи в гърменския кв. „Кремиковци“.

Циганите обаче махат лепенките и продължават да живеят там. „Къде да живеем? Искаме да се погодиме? Ей сега разваля мойта къща. Къде да живея“, пита жител от селото. Припомняме, конфликтът в Гърмен възникна заради музика, която си бяха пуснали циганите в махалата. След молба от страна на жители на Гърмен да я намалят последва дъжд от камъни./БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP