Цигани отвлякоха 13-годишна от център на село

07 Март 2019 | 18:37
0 коментара
Криминално

Сред безучастните наблюдатели е имало и униформен служител на МВР.

Ученичка в шести клас на ОУ „Просвета“ в павелбанското село Тъжа е отвлечено посред бял ден пред очите на десетки свидетели, за да бъде омъжена за 14-годишен тийнеджър, съобщи кметът Цвятко Балабуров.По думите му това е станало малко след 9,00 часа на 5 март, 13-годишната хлапачка е била отнесена на ръце до автомобил, с който пристигнали участниците в отвличането.

Инцидентът е бил документиран на видеозапис, а сред безучастните наблюдатели на случилото се имало и униформен служител на МВР, твърди кметският управник. Никой обаче не се намесил в разразилата се свада между двата ромски рода.

На 7 март от апелативната прокуратура в Пловдив съобщиха, че старозагорските магистрати са наблюдаващи на образувано досъдебно производство по сигнал за отвличането на непълнолетно лице с цел сключване на брак без негово съгласие.След сигнал от роднини на отвлечената тя била открита в съседно село.

Установени били 4 лица, от които три непълнолетни момчета и мъж, на 34 години, които са участвали в похищението, както и леката кола, с която са се придвижвали.

Предстои те да бъдат привлечени в качеството на обвиняеми, иззети са и видеозаписите, по които да се извърши техническата експертиза. Назначена е и съдебномедицинска експертиза. На този етап не се съобщава дали лолитката е била изнасилена.

От прокуратурата напомнят, че за подобно престъпление е предвидено наказание лишаване от свобода за срок от 7 до 15 години.

По думите на кмета Балабуров отвлечената и отвлеклите я са от два цигански рода, които от години живеят в Тъжа, над 400 били вече ромите в селото.Това не било първи случай, но този път се стигнало почти до кръвопролитие в стил Монтеки и Капулети.

Флагман

Добавете Вашия коментар

TOP