Чували и ръкавици от РИОСВ Благоевград за почистването тази събота

13 Септември 2018 | 17:37
0 коментара
Общество

РИОСВ – Благоевград разпространи чували за събиране на отпадъци и ръкавици за еднократна употреба за кампанията „Да изчистим България заедно” 2018.

След предварителна заявка материали за голямото чистене на 15 септември получиха общините Рила, Кочериново, Симитли, Срумяни, Кресна, Сандански, Петрич, Банско, Якоруда, Гоце Делчев и Гърмен.

Екоинспекцията предостави чували и ръкавици също на представители на БТВ Медиа Груп, както и на Сдружение „Ловно-рибарско дружество Сокол – 1911” Благоевград.

На 15 септември от 09 ч. РИОСВ – Благоевград, РЛ – Благоевград към ИАОС и доброволци ще почистят от отпадъци обширен район до ул. „Свобода”, в областния център и около административната сграда на инспекцията.

Подкрепа за националната кампания „Да изчистим България заедно“ се осигурява от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) с предоставяне на чували и ръкавици, които се раздават до всички заинтересовани страни – институции и граждани чрез изнесените структури на МОСВ.

През 2018 г. министарството осигури 40 000 чувала и 80 000 чифта ръкавици. 3590 бона за гориво са изпратени на областните управи за транспортиране на събраните отпадъци до регионалните депа на останали неизвозени отпадъци, събрани от доброволци в рамките на кампанията.

Добавете Вашия коментар

TOP