Чужди лектори със съвети към кандидат-студенти в АУБ

09 Февруари 2018 | 15:16
0 коментара
Култура

Лектори по различните дисциплини от 5 държави ще говорят пред младежи и техните родители, които се интересуват от кандидатстването и нивото на образование във висшето учебно заведение.

Лекциите ще са на английски, който е работният език в университета, а самите лектори са от България, Великобритания, Италия, Ирландия и САЩ. Денят на отворените врати ще трае почти цял ден, като включва и други среща с интересни хора, завършили университета. Тази година сред имената са българинът Явор Атанасов, който работи в британския медиен гигант BBC като софтуерен инженер, и сърбинът Иван Иванов, Маркетинг мениджър за Централна и Източна Европа на Discovery Network.

Следва организиран тур из целия кампус на университета, включително модерната театрална зала и библиотеката, където се пазят редки исторически предмети, които не могат да се видят обикновено в България.

Сред тях са една бройка от рядка библия, печатана на оригиналната преса на Гутенберг през 1978 година и оригинален брой на сп. „Рийдърс Дайджест” от годината на създаване на списанието – 1920 г.

Всички заинтересовани посетители могат да посетят кампуса в Благоевград и да усетят специфичната атмосфера на живота в АУБ. Дни на отворените врати се правят там два пъти годишно. При последното събитие през ноември университетът е посетен от над 400 младежи и техните родители.

Добавете Вашия коментар

TOP