Чудо! Хапчета с човешки екскременти ще ни помагат да отслабваме

29 Септември 2018 | 13:03
0 коментара
Любопитно

Хапчета, доста трудни за преглъщане, в състава на които влизат човешки екскременти, ще ни помагат да отслабваме, пише в. „Дейли мейл“.

Разработката е на новозеландска компания под ръководството на Уейн Кътфийлд. Медикаментът е във финалната фаза на изпитанията и ако всичко върви добре, той може да се появи на пазара в края на 2019 година.

Тайната на хапчето се състои в това, че екскрементите на здрави хора могат да променят микробиома в червата на хората, страдащи от наднормено тегло и да ги върнат към една нормална физика, съобщава novini.bg

Привнесените бактерии в стомашния тракт на болния ще изсмукват калориите му и по този начин ще спомогнат за стопяване на излишните килограми. Микроорганизмите, съдържащи се в лекарството, са пречистени от човешките отпадъци ,след което се поставят в капсули и нямат никакъв мирис. Приемът само на едно хапче ще има ефект в продължение на шест месеца. В Нова Зеландия една трета от населението на възраст над 15 години страда от наднормено тегло, припомня вестникът.

Добавете Вашия коментар

TOP