ЧСИ продава принудително пет декара имот на кюстендилската бизнес дама Гълъбина Томова заради необслужван кредит

18 Юли 2016 | 00:30
0 коментара
Общество
ЧСИ продава принудително пет декара имот на кюстендилската бизнес дама Гълъбина Томова заради необслужван кредит

Продават принудително пет декара имот на кюстендилската бизнес дама Гълъбина Томова заради необслужван кредит. Частен съдебен изпълнител Елица Христова от Кюстендил сложи на тезгяха за принудителна продан имота от 5188 кв.м в местността Летището до околовръстния път на Кюстендил срещу сумата от 34 199 лв. Причината за принудителната продан е кредит към „Юробанк България” АД на длъжника - фирма „Томова” ЕООД, собственост на бизнес дамата Гълъбина Томова, показват документите по случая, пише struma.bg.

Това не е първото обявление за публична продан на апетитния парцел, но досега Томова успяваше да спаси имуществото си, разкриха запознати с бизнеса в Кюстендил. Гълъбина Томова, чиято фирма е била една от най-големите за търговия с метали по време на югоембаргото, през последните години загуби позициите си на пазара, най-вече заради изравняването на цените в България с тези в Сърбия и Македония, откъдето бяха основна част от клиентите й през 90-те години на миналия век, казват от бизнес средите в региона.

След замирането на тази търговия бизнесът на Томова тръгнал надолу. През последните години Гълъбина Томова е по-активна като представител на предприемачите в региона в различни работодателски инициативи, а през 2015 година бе и част от кюстендилската група от делегати за форума на „Предприемачи ГЕРБ” за общото събрание на структурата, където бе избрано ново ръководство на Националния изпълнителен съвет.

Гълъбина Томова е родена в петричкото село Рупите. Омъжена е, но от години живее и работи в Кюстендил. Завършила е висшето си образование в СУ „Св. Климент Охридски”. От години пише сатира, дори има публикации в медиите, съавтор е на сборник „Горчиви усмивки”.

Добавете Вашия коментар

TOP