Човекът амфибия Яне Петков: Правя по-велик номер от Худини

20 Август 2019 | 18:31
0 коментара
Любопитно

Така човекът амфибия Яне Петков от Сандански определя новото си екстремно предизвикателство.

На 7 септември т.г. той ще бъде спуснат в басейн с олимпийски размери, като ще бъде закопчан с белезници и с тежести, напъхан в чувал, който ще бъде завързан. Целта на Петков е да изплува жив от трудната ситуация.

"Никой досега не е правил нещо подобно в историята на човечество. Единствено Худини (бел. ред. - американският илюзионист Хари Худини) се доближава да изпълнението, но той е бил единствено с белезници", разказа пред "България Днес" Човекът амфибия.

Петков признава, че единственото му притеснение засега е, че му остава малко време за тренировки, на които набляга на отключването на белезниците. Споделя, че няма притеснения, че ще се справи. "Мисля, че ще са ми необходими около две минути и половина, за да се измъкна. Но нека да сложим и резерва, така че ще трябва да задържа дъха си около 3 минути. Дори и да искам, няма да мога да си поема въздух. Вярвам в успеха си и каня всички желаещи да дойдат и да видят с очите си това невиждано предизвикателство", добави любителят на екстремни преживявания. Уникалното измъкване ще бъде в плувен комплекс в петричкото село Чучулигово, което се намира на няколко километра от ГКПП Кулата.

През юли миналата година Петков постави рекорд за "Гинес". Българинът преплува 3380 метра в чувал, като беше със завързани ръце и крака. Феноменалното си постижение той направи във водите на Охридското езеро в Северна Македония. Той се готви за рекорда от около година, като през последните дни тренировките му бяха особено интензивни. Изминаването на разстоянието по вода му отне около 3 часа. Човекът амфибия беше под постоянното наблюдение на водни спасители и медицински екипи на Македонския червен кръст, както и на представители на "Гинес", които да удостоверят официално върховото постижение.

Голямата цел на смелия българин беше да подобри рекорда на индиеца Гопал Карди, който през 2013 г. успява да преплува 3071 метра в Индийския океан, като през цялото време е със завързани ръце и крака. Нашенецът реши да направи постижението още по-трудно и затова по време на плуването бе поставен в чувал.

Добавете Вашия коментар

TOP