Човек и добре да живее - се жени! Бум на сватби и кръщенета в Благовеград и Сандански днес, заради символиката на датата 18.08.2018 г.

18 Август 2018 | 12:49
0 коментара
Любопитно

Десет сватби и 12 кръщенета са сред записаните на днешния 18.08.2018 година, имало и още мераклии, но се оказало,че ресторантите в града не могат да поемат толкова тържества.

„В Благоевград за днес има бум на сватбите, но не и на венчавките. До колкото имам информация за днес има планувани 10 сватби, толкова са ѝ за утре, но те ще бъдат в Ритуалната зала или изнесени“, каза уредничката в храма Аделина Стефанова.

 Според ритуалчиците младите вярват,че повторението на осмици или седмици носи късмет, други пък искат да има нещо запомнящо се в сватбата им, а трети просто са обхванати от всеобщата треска за сполука.

 Четири двойки от Сандански също избраха да сключат граждански и църковен брак на датата с трите осмици – 18.08.2018 година.

Справка в служба ГРАО показва, че на 08.08.2018 година, когато също в календара се застъпиха три осмици, няма сключен нито един граждански или църковен брак в община Сандански

 Двойките,избрали да се врекат във вечна вярност на 18 август, са от Сандански, за тази дата няма заявена сватба от младоженци от други населени места, показва справката.

Добавете Вашия коментар

TOP