Читалището в Белица с летящ старт и в новия мандат

14 Април 2016 | 09:23
0 коментара
Общество
Читалището в Белица с летящ старт и в новия мандат

Проведеното на 12.04.2016 г. от 17.30 ч.в ритуалната зала на община Белица отчетно-изборно събрание премина спокойно и с признателност за свършената работа през отчетния период. То премина при следния дневен ред:

1.Отчет за дейността за 2012 -2015 г. и финансов отчет за 2015 год. 2.Приемане на Програма за развитие на Читалището 2016-2020 г. 3.Приемане на изпълнителни органи на читалището,

Председателят на събранието и председател на читалищното настоятелство Гергана Кокарешкова, благодари на всички членове на читалището, че отново се отзоваха на поканата на настоятелството на читалище "Георги Тодоров-1885", за да присъстват и вземат отношение в работата на събранието, което вече 130 години поддържа българският дух в Белица и общината. Гергана Кокарешкова, благодари на гостите на събранието Радослав Ревански – кмет на общината, зам. кметът Красимира Мавродиева, председателят на ОбС – Белица Ахмед Ахмед и ст.експерт "Хуманитарни дейности" Крум Попов с думите: "Фактът, че Вие сте сред нас – гражданското общество на Белица, означава че общата мисия по пътя за развитие на нашия град и община в областта на образованието и самообразованието, бита и традициите, културно-историческото наследство, екологията и туризма, са приоритет за всички нас. В този момент ще цитирам думите с които младият ни кмет често си служи "Заедно можем повече"…

Председателят на събранието и председател на читалищното настоятелство Гергана Кокарешкова

Отчетния доклад беше представен в презентация от Мая Падарева – секретар на читалището, която можете да видите ТУК!

Валя Попова – член на читалището сподели за връзката "местна общност – читалище". За ролята на читалището в обществения живот на града и в местното развитие. За общодостъпната дейност на гражданската организация. Георги Манолов, председател на общинската организация "Русофили" – Белица, прочете поздравителен адрес към членовете на читалището от Национално сдружение "Русофили" в Република България. Поздрав към присъстващите отправи и кмета на общината г-н Ревански, който сподели, че се чувства щастлив от факта, че е кмет на община в която работи читалище с толкова богата и многофункционална дейност.

Участниците в събранието

С пълно мнозинство се приеха всички документи в работата на събранието. В изпълнителните органи, настоятелство и проверителна комисия с пълно мнозинство, членовете на читалище "Георги Тодоров-1885" преизбраха хората натрупали опит във вземане на важни и отговорни решения и реализиране на проекти за общностно развитие. В настоятелството: Гергана Кокарешкова - учител, Мая Падарева - секретар, свещеник Николай Попов, Фанка Къшева – директор на гимназия "Никола Вапцаров", Мария Чорбаджиева – учител в СОУ"Св.св.Кирил и Методий", Силвет Старева – юрист и Ракина Тричкова –учител. В проверителната комисия бяха избрани Катерина Бояджиева - икономист, Людмила Кифева – икономист и инж.Георги Манолов - магистър по финанси.

Добавете Вашия коментар

TOP