Читалището в Белица грейна с нова визия

05 Април 2019 | 17:17
0 коментара
Бизнес

Събитието се проведе в сградата на Народно читалище „Георги Тодоров – 1885”, гр. Белица.

При официалното откриване на реконструираната сграда на читалището присъстваха множество граждани на Белица и общината.

Преди официалната церемония, лентата прерязаха зам. кметът на Община Белица Сабит Гагъм, председателят на настоятелството на читалище „Георги Тодоров 1885“ Гергана Кокарешкова, секретарят на читалището Мая Падарева и Гоце Ангелов от Община Македонска Каменица, Република Северна Македония.

Официалното откриване , на дългоочаквания ремонт на втория дом за населението на Община Белица – читалище „Георги Тодоров 1885“ , се превърна в истински празник. Поздрав от името на кметът на община Белица към всички присъстващи, отправи зам. кметът на община Белица, Сабит Гагъм. Гоце Ангелов – ръководител на проекта от страна на партньорската организация КИЦ „Романса“ и Мая Падарева – секретар на читалището и координатор на проекта на кратко представиха постигнатите резултати от съвместния проект на строителните дейности, извърш ени в рамките на проекта , както и за други спомагателни дейности.

Изпълнението на всички предвидени по проекта дейности осигуриха запазването на културното наследство за бъдещите поколения, осигури необходимата база на единствените културни институции в региона на Белица, България и Македонска Каменица, Македония, давайки предпоставка за организирането на все повече и качествени културни събития в района.

Официалното откриване на реконструираната сграда на читалището завърши с песни представени от женската фолклорна група към НЧ “Георги Тодоров 1885“ и кръшни хора.

Добавете Вашия коментар

TOP