Чистят незаконните постройки в ромската махала на Благоевград

15 Януари 2018 | 17:37
1 коментара
Общество

Всички незаконни постройки, които се изграждат в ромската махала, в района зад Зоопаркът, ще бъдат разрушени.

Това коментира кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов по време на пресконференция днес.

По думите му в момента се освобождават около 100 социални жилища.

„Месец април – май ще влезем в ромската махала и ще съборим поетапно всичко, което е незаконно. Тези, които останат без дом ще бъдат настанени в социални жилища. Имаме достатъчно такива, около 800 на брой, но настаняването ще става по специални правила“, каза още кметът д-р Атанас Камбитов.

Той добави, че именно това е силата на Община Благоевград – разрушавайки незаконните постройки е помислила и за вариант за настаняването на техните обитатели. Кметът на Благоевград коментира и това, че новите социални жилища, които се изграждат в града ще бъдат предоставяни предимно на млади семейства.

„Предстои да променим наредбата за ползването на социални жилища, като такива няма да се дават на хора, които се отнасят небрежно към имотите. Имаме случаи например, в които настаняваме семейство, а те започват да горят касите на вратите“, заяви д-р Камбитов.

Той подчерта, че тези, чиито деца не ходят на училища също няма да имат право на общинско жилище.

Добавени коментари

Коншия публикува:
17 Януари 2018 | 00:34
А може ли г-н Камбитов да каже кога ще оправи улиците до законните къщи при входа на Зоопарка. И кога и как биз връзки, нуждаещите се българите , който не са от ромски произход ще получан жилища?

Добавете Вашия коментар

TOP