ЧИСТКА ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ! Спас Делев си тръгва от Кърджали, треньорът Ст. Белчев и чужденците също

15 Април 2020 | 08:41
0 коментара
Спорт

Орлето от петричкото село Ключ Спас Делев си тръгва от Кърджали. Джобният нападател няма намерение да подновява изтичащия в края на настоящия сезон договор с „Арда“ и се оглежда за нова авантюра в чужбина. Преди да се завърне в родното първенство миналото лято, екснационалът игра зад граница с променлив успех в турския „Мерсин“, испанския „Лас Палмас“ и полския „Погон“.

Новакът в Първа лига предприе масова чистка, за да облекчи бюджета си. Броени дни след орязването на априлските заплати на играчите със 70 процента ръководството показа изхода на всички чужденци в отбора, което доведе до оставката на наставника Стамен Белчев, останал в историята на клуба като човека, извел за първи път „Арда“ в родния елит. „Прекратихме контракта по взаимно съгласие и се прибирам в Хасково“, бяха първите думи на специалиста вчера в ранния следобед, минути след споразумението с президента на тима Петър Пашев. Това е втората треньорска глава, която пада у нас в разгара на пандемията след предводителя на „Царско село“ Никола Спасов-Адмирала.

Багажа си от „Арена Арда“ си изнасят осмината иностранци Илиас Хасани, бившият играч на „Ливърпул“ Конър Рандъл, юношата на „Аякс“ Дарън Сидоел, Матеус, Елиша Сам, Лукас Мартинс, Роман Ховселян и Зоран Гаич, който има най-много мачове през кампанията – 22.

„На 99.9 на сто новият треньор ще е българин“, отсече босът на кърджалии П. Пешев. Сред спряганите фаворити за поста са Александър Томаш и Николай Киров-Белия, които миналата година бяха натирени съответно от „Берое“ и „Ботев“ /Пд/ и оттогава са на борсата в очакване на оферти. Около Ст. Белчев отново се завъртя плочата ЦСКА, откъдето бе изгонен преди 2 г. На „Армията“ са вдигнали мерника на Милош Крушчич и при провал в турнира за купата на България ще му бият дузпата.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP