ЧЕЗ и полицията щурмуваха хотел “Рио” в Благоевград, разследват кражба на ток

08 Юли 2019 | 16:59
7 коментара
Криминално

Съвместна акция на ЧЕЗ и полицията тече в момента Благоевград, предаде наш репортер.

Екипи са обградили хотел “Рио” и разследват кражба на ток.

Според наши източници се проверяват всички обекти на бизнесмена Красимир Николов - "Шапката".

Припомняме, че мащабна кражба на ток бе засечена преди 20 дни от популярното благоевградско заведение „Парти тайм“ в района на студенските общежития на ЮЗУ.

Около 15 000 квч на месец загуби от близкия трафопост установили преди дни при рутиннен баланс на трафопостовете служители на енергийното дружесдтво и  с уред засекли точното място на нерегламентираното присъединяване. То е на гърба на „Парти тайм“, закопано на 50-ина см дълбоко в земята в зоната на тесен тротоар от земна маса до входа на частен гараж. Направеният изкоп разкрил муфата.

„Със сигурност кражбата е продължавала поне 4 г по сметките, които сме прегледали“, съобщи пред репортер на вестник „Струма“ Пламен Спасов, ръководител регион Запад , отдел Нетехнически загуб. Той бе дошъл от Плевен специално за акцията.

„ Целият ток по този кабел не се плаща. Имат електромер, който е на трафопоста, но там разходът на ток е много малък.  Заведението е работило почти за сметка на ЧЕЗ“, коментира Пл. Спасов. 

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

СПАС ДАЙ публикува:
09 Юли 2019 | 09:00
Нека компетентните органи се сезират, и за пункта за пергледи на тия дребни души намиращ се на зелендолско шусе! там бившият служител на ДАЙ Спас минава килик и камиони без данаци и дори коли в чужбина без да идват в България
Един публикува:
08 Юли 2019 | 22:09
До един, много се радвам, че бързо се ориентирате в нещата. Този същият в последните години демонстрира много добро финансово положение и е редно органите на реда да се задействат и да проверят как се получават тези неща.
До един публикува:
08 Юли 2019 | 20:17
Същият държи и бар ноар. Години наред Шапката му плаща за Воденицата. Нека да проверят, колко уреди има във Воденицата и колко плаща на чез. А колко а този от ноар. Тънкосерници...Крадат от всички нас, но цените им са като на морето.
Един публикува:
08 Юли 2019 | 19:56
Само леко ще Ви загатна, че е твърде възможно един вътрешен човек от ЧЕЗ, свързан с Шапката да е в основата на тези далавери!
$$$$$$ публикува:
08 Юли 2019 | 18:56
За воденицата и ноар се знае, но явно някой взима едни парички, за да не ги проверяват или чакат да си оправят електромерите..
Срам публикува:
08 Юли 2019 | 18:03
мол ларго кога?
кенеди публикува:
08 Юли 2019 | 18:02
кой чакат да проверат воденицата, кафе ноар също и на центъра има заведение

Добавете Вашия коментар

TOP