Четвърта вечер протест, майките: Сами си организираме протестите! Оставка...

25 Октомври 2018 | 22:04
0 коментара
Общество

Майките на деца с увреждания за поредна вечер излязоха на протест. Шествието затвори за около половин част кръстовището на булевардите "Мария Луиза” и "Тодор Александров”.

Шествието премина по улиците със скандирания "Оставка!” и с черни знамена. Това е четвъртият поред протест на родителите с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. В района на Министерски съвет имаше засилено полицейско присъствие. Не се стигна до сериозно напрежение и сблъсъци с органите на реда.

"Продължаваме протеста заради обидата, която публично нанесе вицепремиерът Валери Симеонов – не само, че не спря, но и в обясненията си стана още по-груб. Бих простила на един строител, ако ни нарече инвалиди и ненормални, но на Симеонов е немислимо”, заяви Мая Стоицева, една от майките, които участва в работната група по изготвянето на промените в законодателството.

Тя е категорична, че сами си организират протестите и никой не ги организира – както се твърди в няколко статии през последните дни. "Прикачиха ни към кой ли не. Имам снимка и с премиера Бойко Борисов с тениска от работната група. Това означава ли, че той ни организира. Има хора от всякакви партии, аз лично дори не ги познавам”, попита тя.

"Искрено се надяваме Симеонов да не оглави Националния съвет за хората с увреждания. До края на месеца засега сме обявили, че няма да спрем с протестите”, категорична е друга майка - Весела Одажиева.

Източник: БГНЕС

Тази сутрин с решение на правителството вицепремиерът Валери Симеонов се освобождава като председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС. Председателството на Съвета се поема от вицепремиера Томислав Дончев.

Правителственото решение, предложено от министър-председателя Бойко Борисов, е прието неприсъствено. 

 Vesti.bg.

Добавете Вашия коментар

TOP