Четирима в битка за мястото на ексдепутата Димитър Гамишев! Кой ще е новият лидер на ГЕРБ в Гоце Делчев?

20 Септември 2018 | 09:20
0 коментара
Политика

Измежду четири кандидатури ще изберат новия лидер на общинската организация на ГЕРБ в Гоце Делчев. За овакантения от ексдепутата Димитър Гамишев председателски пост на управляващата партия се борят директорът на училището в село Брезница Никола Джингаров, кметът на Борово Георги Найденов, бизнесменът Борислав Пръков и настоящата секретарка на общинската организация Ася Трендафилова.

Според предварителните прогнози най-голям е шансът на Георги Найденов. Той е дългогодишен член на профсъюзите, а има и близки отношения с централното ръководство на ГЕРБ, в частност със заместник-председателя на партията Цветан Цветанов, твърдят негови съпартийци. Освен това е близък приятел и с Д. Гамишев, за когото се говори, че стои зад кандидатурата му.

Труден ще е изборът, коментират запознати с политическата обстановка в Гоце Делчев. Според тях обаче логиката невинаги играе важна роля при избора на партиен лидер в малките градове.

Най-сериозен противник на Найденов се явява директорът на училището в Брезница Никола Джингаров. Той зае мястото на Димитър Гамишев в местния парламент на Гоце Делчев, след като последният бе избран за народен представител.

Най-малки шансове за успех прогнозите дават на бизнесмена Борислав Пръков и секретарката на партийния офис Ася Трендафилова. Пръков бе общински съветник в града от редиците на партията на Яне Янев – РЗС. На последните местни избори обаче кандидатурата му бе издигната от ГЕРБ. В момента той се занимава активно с бизнес в сферата на добива на дървесина.

Изненадващо е отсъствието от списъка с кандидатурите на един от най-активните членове на Общински съвет – Гоце Делчев от ГЕРБ – адвокат Костадинка Богданова. Преди време се появиха предположения, че именно тя ще спечели битката за ръководител на общинската структура, ако се кандидатира.

Общинската структура на ГЕРБ в Гоце Делчев е без председател от началото на април, след като бившият лидер Димитър Гамишев подаде оставка като народен представител, след като стана ясно, че е продал една от фирмите си с дългове от около 200 000 лева на малоимотен гражданин. Тогава той обяви, че е познавал „купувача“ и изобщо не бил малоимотен. Не искал да пречи на проверката на НАП и да се спекулира с името на ГЕРБ, затова решил да се откаже от мястото си в парламента.

Малко по-късно председателят на парламентарната група на управляващите Цветан Цветанов обяви, че той няма да ръководи и общинската структура в Гоце Делчев. Струма

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

Добавете Вашия коментар

TOP