Четирима се потрошиха по улиците, сред които 6-год дете от Симитли, скиор се преби на пистата "Картала"

02 Март 2018 | 09:19
0 коментара
Общество

Четирима пострадали при падане на снежна настилка са обслужени в благоевградската болница, сред тях и 6-годишно момиче. Скиор падна и счупи ръката си на ски пистата над Бодрост, приет е в болница ПУЛС – Благоевград.

„Инцидентите при трима от обслужените след обилния снеговалеж и заледяванията от рекордно ниските температури -150 – -160 градуса, са станали привечер”, каза вчера ортопед-травматологът в МБАЛ – Благоевград д-р Николай Пиринчиев. Той поясни, че са на различна възраст, а получените наранявания са на горните и долните крайници.

6-годишното дете е от Симитли. То е с фрактура на подбедрица. Оказана му е ортопедична помощ, травмата не налага оперативно лечение, поставен е гипс. Още два спешни случая, пострадали с контузия в областта на ходилото и със счупена гривнена става, са обслужени в ортопедично отделение на МБАЛ – Благоевград.
”Състоянието на пациентите е стабилизирано, през изминалите два дни тежко пострадали с фрактури на тозобедрени стави и прешлени при падане на заледени улици няма”, поясни д-р Н. Пиринчиев. Според медицинските специалисти най-важното е да се внимава как се стъпва на заснежнени места и носенето на стабилни обувки.

55-годишен скиор от Благоевград пострада вчера на пистата в местността Картала. Инцидентът станал около 11,30 часа. При падането скиорът счупил дясната си ръка. На място на пострадалия мъж е оказана първа помощ от пристигнал спешен екип. Той е приет за лечение в ортопедия на болница ПУЛС – Благоевград.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP