Четири месеца преди местните избори моделът Тасков - Камбитов умува, кой ще бъде кандидат за кмет на Благоевград?

28 Юни 2019 | 08:58
7 коментара
Общество

Започват най-горещите политически месеци в годината.

Четири месеца преди изборите за местна власт в Благоевград, политическата динамика се ускорява със скандали, мини-кризи, институционални сблъсъци и гражданско недоволство. Благоевградските парламентаристи не спират със скандали и се обвиняват взаимно в корупция, лобизъм, връзки с олигарси, обслужване на чужди интереси, сриване на сектори и то с конкретни имена, факти и случаи.

A двете най-големи партии и основни политически противници – ГЕРБ и БСП започнаха кастинга: Кой ще бъде кмет на Благоевград?

Ерозията в електоралната база на ГЕРБ е предизвикана от вътршнопартийни интриги, корупционни скандали и „апартаментгейт“. Докато ГЕРБ - Благоевград се тресе от скандали, социалистите готови на всякакви коалиции, ляво, център, дясно.

Подготвят модел с президента Румен Радев - кандидат-кмет издигнат от инициативен комитет, подкрепен от БСП. За БСП е ясно, че сега е моментът да превземат местната власт в Областния център след отсраняването на Цветан Цветанов от всички ръководни постове от партията на Борисов.

Към днешна дата активисти на ГЕРБ коментират пред джумалии, че ще предложат на Борисов двама кандидати за кмет на Областния град - Областният управител Бисер Михайлов и Илиян Георгиев, който е заместник-председател на ОбС в Благоевград и директор на Териториалното поделение на НОИ.

Завист или ревност- болната тема на всички от ГЕРБ е, че зам.-кметицата на община Благоевград Христина Шопова командва парада. За всички е ясно, че тя коли и беси в културата, детски градини, училища и общинска администрация. Безспорно кметът Камбитов е безсилен пред очарователната кметица, след като в общината цари респект, типично по български - "Царят дава, пъдарят не дава".

Благоевград се тресе от скандали четири месеца преди изборите за местна власт снимка 1

Алгоритъмът на управлението се затвърждава устойчиво като „затишие-буря-затишие-буря”. Пропастта между местната власт и част от гражданите е изкопана. Наблюдава се радикализация на недоволството, натрупана омраза и сигнали за ескалиращо напрежение.

Месеци преди края на мандата, местните парламентаристи се хванаха за гушите, кой е по по най-интригант. Десетки компромати и сигнали до Прокуратурата, ОИК, Главен прокурор, всички институции и медии с една единствена цел да се опетни името на кмета д-р Атанас Камбитов!

Очаква се Борисов да каже тежката дума и дали ще светне синята лампа в Благоевград преди местните избори!

Хороскоп за 25 юни снимка 2

Очаква се "синята лампа" за областния координатор Даниела Савеклиева, която има голям принос за вътршнопартийните интриги и корупционни скандали в ГЕРБ - Благоевград.

Именно тя не можа да сплоти колектива на ЖЕНИ ГЕРБ - Благоевград. С грозни квалификации с цел уронване на престижа Савеклиева успя да внуши в организацията , че чаровната Елена Ташкова, която е Общински ръководител на ЖГЕРБ-Благоевград и Началник на отдел ПСМП в ДФЗ, ОД Благоевград е неканен гост в Областния център.

За доказателство Pirinsko.com разполага със снимков материял от 10-годишният юбилей на ЖГЕРБ-Благоевград, на който присъстваха само 4 жени от градската организация. На юбилея НЕ присъстваше Областният координатор на ПП ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева, НЕ присъстваше Областният координатор на ЖЕНИ-ГЕРБ адвокат Адриана Мелниклийска, както и служителки на Областна и общинска администрация, които използват партията само и единствено за лична облага. Но въпреки пречкитe Елена Ташкова успява да организира нежното съсловие в подкрепа на партията на Бойко Борисов.

Хороскоп за 25 юни снимка 1

 

В редакцията на Pirinsko.com постъпиха десетки сигнали за подслушвания и корупционни скандали, в които се твърди, че Областният координатор на ГЕРБ е предлагал постове срещу сумите от 30, 50 и 80 000 лв. Още повече за някои от сигналите, за които има и записи е уведомяван и Цветан Цветанов, който бе зам.-председател на ПП ГЕРБ.

Ще продължи ли моделът Тасков - Камбитов, и кой ще бъде кандидат за кмет на Благоевград?

Благоевград се тресе от скандали четири месеца преди изборите за местна власт снимка 1

Скандал не подмина и рокадите за общински председател на ГЕРБ-Благоевград. След единодушно решение между кмета Камбитов и Даниела Савеклиева бе отстранен Йордан Андонов и на негово място бе поставен Губернаторът на област Благоевград Бисер Михайлов. Тази рокада предизвика голямо недоволство в партийната структура на ГЕРБ-Благоевград.

Под сурдинка се коментира, че за Бисер Михайлов лобирал бизнесменът Рашко Динков, други казват, че той е послушното момче на кмета Атанас Камбитов.

Нивото на общинския съвет в Благоевград удари дъното. Някои от съветниците видни гербаджии, безцеремонно саботират решенията предложени от кмета Камбитов.

Пред обществеността коментират, как кметът Камбитов прекалил с обществените поръчки, как едни и същи фирми строят в Благоевград, как искал да подари на бизнесмена Иван Давитков парцел на парк Бачиново, как кметът Камбитов е виновен за състоянието на футболния отбор Пирин, как за всяко строителство се пускат допълнителни анекси за стотици хиляди левове без решения на местния парламент, как фирмата на Велимир Магурев взима най-апетитните обекти в града, как кмета даде минералната вода на бизнесмена Румен Калайджиев да захрани хотел Езерец и т.н.

Към днешна дата започнаха и преговорите за листите за общински съветници.

В ГЕРБ има недоволство, кой ще реди листата? Кой предлага роднини на бизнесмени облажили се от обществените поръчки и имали значение дали втори или 42 е по ред кандидатът за съветник след, като председателите и секретарите на ГЕРБ и БСП нанасят преференция за човека Х посочен от модела Тасков - Камбитов.

Идентичен е случая при листата на председателя на ОбС-Благоевград Радослав Тасков. И тук няма значение под кой номер е кандидата в листата. Толерира се Захари Ханджийски, който управлява банката, която обслужва близо 70 млн. годишен бюджет на Община Благоевград. Толерира се и д-р Таковски, сочен за сивия кардинал на Онкоболницата в град. Той е ухажван и заради съпругата му, която е председател на Административен съд - Благоевград.

Благоевград се тресе от скандали четири месеца преди изборите за местна власт снимка 1

Благоевградчани припознават листата на Радослав Тасков, като Икономическа компания, свързвана с Обществени поръчки при санирането, имоти, строителство, назначения на всички нива в администрацията, детски градини и училища.

Моделът Тасков - Камбитов създава и листа на ЖЕНИТЕ в Благоевград. В листата на нежното съсловие се приканват директори на училища, детски градини, съпруги, дъщери и любовници на бизнесмени, за да се включат в изборната надпревара.

БСП - Благоевград се подготвя мощно за местните избори със закана да увеличат бройката на общинските съветници. При тях проблема до сега бе, че незнайно кой продаваше членовете на секционните комисии по модела Тасков - Камбитов, но всяко начало има и край.

Другият опонент на местния парламент е Андон Тодоров, собственик на хотел Бали. Андон Тодоров затвори бизнеса си в Благоевград. Той успя да свали нивото на политическата сцена в Благоевград със скандални статии в медиите и сигнали срещу кмета д-р Атанас Камбитов.

Благоевград се тресе от скандали четири месеца преди изборите за местна власт снимка 1

Сдружение ЕКИП набира скорост след прегръдката с кмета Камбитов през последните 6 месеца. Водач на листата ще бъде Кирил Ваклинов, който към момента възражда сдружението, след като дългогодишният председател Владимир Елезов доведе до разпад. 

Бизнесмените Рашко Динков и Румен Калайджиев обмислят още дали ще вземат участие в местните избори. Доброто им поведение бе наградено от кмета Камбитов с няколко позиции в санирането, както и минералната вода до хотел ЕЗЕРЕЦ на Румен Калайджиев. За да има политически чедър Румен Калайджиев обмисля за участието на сина му, който ще има задача да брани водопровода на минералната вода, който е монтиран в канализация, в която тече фекална вода.

Благоевград се тресе от скандали четири месеца преди изборите за местна власт снимка 1

Листата на имотната мафия Христо Ковачки - Мама кажа, Бисер Стойчев и Златка Сотирова се разпадна още преди една година. Тримата с фалшиви скици, печати, подписи и кошаревски свидетели откраднаха десетки декара имоти, които продадоха за стотици хиляди лева.

Най-обиден от всички е Христо Ковачки - Мама кажа. Това е човекът, който осигуряваше гласове на силните на деня в замяна да не плаща вода и концесия за обществената баня с цел прихващане на фактури от спането и изхранването на футболистите от ОФК Пирин. Още повече, след скандала с хотелиера Румен Калайджиев за минералната вода се наложи Христо Ковачки да сложи и водомер.

Листата на бизнесмените Димитър Урдев и Васил Миладинов се подсилва с отцепници от екипа на Радослав Тасков. Двамата парламентаристи са едни от най-дисциплинираните в ОбС. Санираха, но гласуваха по модела Тасков - Камбитов.

ВМРО подготвя силна листа за съветници, като най-вероятно ще се раздели със съветника Георги Васев. Партийната организация в общината ненавижда войводата, който намаза мустака със санирането на няколко блока и направата на тротоари, като за сметка на това подкрепяше моделът Тасков - Камбитов.

Благоевград се тресе от скандали четири месеца преди изборите за местна власт снимка 1

Десните водени от Калоян Ханджийски мобилизирани повече от всякога. Към момента дават заявка да увеличат бройката в общинският съвет, като се надяват излъганите от ГЕРБ да ги подкрепят. Те бяха твърда опозиция на модела Тасков - Камбитов.

Адвокат Албина Анева е непредсказуема за следващото състезание, въпреки, че към момента обявява, че няма да се кандидатира за съветник. Албина Анева е в опозиция на модела Тасков - Камбитов за разлика от колегата й Георги Корчев, който се ориентира към листата на Тасков.

Валери Смиленов и Сашо Милчев са също опозиция на модела Тасков - Камбитов. Към момента не е ясно дали ще се включат в състезанието за местните избори през месец октомври.

Очаква се ДПС да бъде изненадата на местните избори. Общинският председател на Движението за права и свободи в Благоевград Мехмед Вакльов ще бъде водач на листата за общински съветници. В листата ще участват млади, интелигенти и подготвени хора. След внушителния резултат на Европейските избори в Благоевград се очертава, че листата на ДПС ще бъде и основен стожер за избор на кмет в Областния център. ​

Благоевград се тресе от скандали четири месеца преди изборите за местна власт снимка 1

В предвид политическата ситуация в страната, БСП ще има по-добри резултати на местните избори, а ГЕРБ - леко отстъпление. През 2015 г. партията на Борисов взе ужасно много кметове, т. е. това е най-големият успех на местни избори на ГЕРБ и е ясно, че сега ще има отстъпление. Ясно е, че този връх трудно се задържа.

Pirinsko.com ще следи и ще информира политическата обстановка в Благоевград!

Добавени коментари

гражданин публикува:
29 Юни 2019 | 15:49
Ще гласувам за ГОЛОТО КОТЕ - ХИХИ,НО С ЦИЦИ !
Бисер Михайлов публикува:
28 Юни 2019 | 17:49
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ С ОТВРЪШЕНИЕ! Ваша кандидат- кмет Даниела Савеклиева
Чавдар публикува:
28 Юни 2019 | 16:31
Само като прочетеш статията с колко правописни грешки е!!!!!
гражданин публикува:
28 Юни 2019 | 15:52
Едно знам със сигурност.В тая община има един свестен човек и това е Радо Тасков който не е върнал никой стига да може помага.Апа вие чули неразбрали самоговорите глупости по неговия адрес
Джумайлия публикува:
28 Юни 2019 | 13:36
Бриндо,защо пускаш фишеци,след добрите ти изяви в раздаването на гласове за ДПС и сега жена ти за благодарност ще води листата на ДПС-Благоевград.Всяка продажност си има граници,но ти си уникум!
бсп публикува:
28 Юни 2019 | 12:27
Със сигурност няма да е Неделчо Шопов
избирател публикува:
28 Юни 2019 | 12:14
ТАСКОВ се готви от една година за престоящите избори!Хиляди глупости прави зад гърба на Камбитов.

Добавете Вашия коментар

TOP