Честито! Само с отрицателен тест влизаме в Кипър, следва Гърция

26 Юни 2020 | 11:47
0 коментара
Общество

Кипърските власти като предпазна мярка класираха България в категория Б, която включва страни с вероятно нисък риск, но по-голяма несигурност за Covid-19.

Прессъобщение на Министерството на здравеопазването отбеляза, че решението е взето в контекста на продължаващата оценка на епидемиологичната оценка на риска от различни страни по отношение на Covid-19 и след проследяването на инфекции сред пътниците, идващи от България.

Новата класификация ще влезе в сила от понеделник на 29 юни и ще подлежи на преоценка въз основа на епидемиологичните индекси.

Следователно гражданите, които възнамеряват да пътуват от България до Кипър на 29 юни, ще трябва да направят лабораторно изследване от призната лаборатория поне през последните 72 часа преди заминаването и да притежават сертификат, показващ отрицателен PCR на COVID-19, допълниха от министерството

Освен това, Министерството заяви, че до неделя, 28 юни, всички пътници, идващи от летищата в България, ще бъдат тествани при пристигането си в Кипър, независимо от случайни тестове при пътници от страни от категории A и B.

"Ай честито! Само с отрицателен тест ще се пропускат българи на територията на Р. Кипър от 29 юни. Следва и в Гърция.
Причината я знаете...", написа репортерът от Гърция Бойка Атанасова. 

Добавете Вашия коментар

TOP