Чешки лекар предупреждава: Оралният секс води до рак на гърлото

23 Април 2018 | 22:10
0 коментара
Любопитно

Чешки лекар направи изненадващо предупреждение за оралния секс. Повод за това бе изявлението на президента на Уганда, който заяви, че има намерение да забрани този вид ласки.

Оказва се, че оралният секс крие много рискове за здравето. Така поне смята президентът на Чешкото стоматологично дружество Роман Шмуцлер. 
"Да, мислим си, че е шега, но всъщност нещата са много сериозни. По мои наблюдения нарастват случаите на туморни заболявания в мозъка и гърлото благодарение на оралния секс", твърди Роман Шмуцлер.

Той обяснява, че напоследък все повече хора имат вирус, който се пренася по полов път и може да предизвика рак на пениса или на шийката на матката. И двата пола са застрашени в този случай да получат рак при орален секс, твърди д-.р Шмуцлер.

Най-честият и бърз начин за заразяване с опасните щамове на човешкия папилома вирус е при орален секс. Токсините, които се съдържат в цигарения дим, и цялостното им влияние върху лигавицата на устната кухина и дихателната система пък оказват благоприятен ефект върху развитието на папилома вирусите и улесняват отключването на инфекция, която в по-късен етап може да прерастне в рак./ Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP