"Черен петък": Какви са съветите на специалистите при пазаруване

20 ноември 2020 | 11:54
0 коментара
"Черен петък": Какви са съветите на специалистите при пазаруване

Тази година наблюдаваме една по-дълга кампания "Черен петък", в пандемия сме и зачестиха твърдения за стоки, най-вече храни и хранителни добавки, които лекуват или предпазват от вируси, бактерии и други микроорганизми.

Това е основен проблем, тъй като хората купуват с презумпцията, че това не вреди, а всъщност пълнят джобовете на търговци, които подвеждат с прекалени претенции и заблуждаващи твърдения. За това предупреди зрителите на "Денят започва" Богомил Николов, председател на Асоциация "Активни потребители". Той посъветва да бъдем изключително внимателни и подозрителни към такива реклами.

Николов предположи, че въпреки епидемията някои хора ще предпочетат традиционния начин на пазаруване и ще има струпване на клиенти по моловете.

За тези, които пазаруват онлайн, важи правото за връщане на стоките в 14-дневен срок и това е по закон, докато при традиционната търговия не е така, при нея търговецът в магазина не е длъжен по закон да приеме стоката обратно. В това е и предимството при онлайн пазаруване.

Старата цена трябва да бъде прилагана един месец преди намаление, но това масово не се спазва, отбеляза Богомил Николов.

Той посъветва, за да не попадаме в такива капани, да сравняваме самите цени, а не просто да пазаруваме намалени стоки.


Добавете Вашия коментар!