Ченгетата в Благоевград треперят от страх! Ултраси на Левски се заканват да щурмуват стадион "Христо Ботев" тази вечер

18 Август 2017 | 07:42
4 коментара
Спорт

Ченгетата в Благоевград треперят от страх! Ултраси на Левски се заканват да щурмуват стадион "Христо Ботев" тази вечер, научиха източници на Pirinsko.com.

Жандармерия и полиция блокират Благоевград днес заради очакваните 1200 фенове на „Левски“, които ще се изсипят в областния център на Пиринско за мача с орлетата в късната петъчна вечер. На помощ пристигат и части от столичната СДВР.

Местните служители на реда все още сънуват кошмари от набезите на лудите сини ултраси през пролетта на 2016 г., когато на стадион „Христо Ботев“ влязоха в схватка с униформените, завършила с ранени и от двете страни. Затова сега повече от седмица в местната дирекция на полицията тече трескава подготовка за озаптяване на агитката на столичани, така както беше респектирана преди няколко месеца при визитата през втория дял на отминалото първенство, преминала без ексцесии.

 

Припомняме, че след яко меле постарадаха 11 полицаи, от които двама бяха в тежко състояние в отделение по Хирургия на МБАЛ-Благоевград.

 

Заради инцидента след футболния мач „Пирин” – „Левски”, завършил с победа на гостите с 0:1, 11 от феновете на Левски бяха задържани край Дупница, за което медия Pirinsko.com съобщи първи.

 

Екшънът започна малко след първия съдийски сигнал, когато фенове на гостите атакуваха с камъни и твърди предмети един от страничните входове на стадиона. Към органите на реда полетяха димки и сигнална ракета, след което се разрази меле край сектор "Бадемите". Ултрасите на "Левски" подгониха униформените, които бягаха към стадиона, но това им изигра лоша шега.

 

Сред ранените полицаи бяха служители на охранителна полиция от Благоевград и Сандански. За жалост колегите им от Разлог първи избягаха от екшъна, липсваше им смелост и обурудване. 

 

Пострадалите служители на МВР бяха транспортирани с линейка на ЦСМП-Благоевград до Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Един от полицаите остана с окървавена глава на стадиона, като обработи раната с шише вода. След мощно подкрепление на органите на реда, постепенно феновете бяха изтласкани обратно в клетката за гости и срещата продължи без допълнителни инциденти.

В първоначалното меле пострадаха само 4-ма служители на реда, но след приключване на мача при задържане на футболните хулигани броя се увеличи. 

Двама полицаи - на 58 и 28 години бяха приети в отделението по Хирургия на МБАЛ Благоевград с комоцио. Други 9 служители на реда бяха с наранявания от хвърлените по тях камъни.

Привърженик на „Левски” бе потърсил помощ в благоевградската болница с кървяща рана на главата, но след като е била обработена е отказал да бъде хоспитализиран и е избягал.

 

"Полицията има вина за това, което се случи на трибуните, пропусквателните пунктове бяха малко", коментира Гонзо станалото на трибуните.

Взели сме си нужните поуки и сме готови на всякакви изненади, увери вчера главен инспектор Димитър Ичев и конкретизира мерките, които се предвиждат. Предвид анонсираното масово присъствие на привърженици от София и от фенклубовете им в региона освен в клетката за гости ще ги настаняваме и в сектора с буквата „Н“, който и без това е буферна зона. Ще има отворени две допълнителни каси само за запалянковците на „Левски“, които ще минават през две КПП-та, преди да влязат на стадиона. Няма да се допускат малолетни и непълнолетни без възрастен придружител, както и лица в нетрезво състояние или носещи забранени предмети. Пропускателни пунктове ще бъдат разположени и на входовете на Благоевград.

Председателят на тукашния фенклуб отправи молба до кмета Атанас Камбитов за шествие на ултрасите от областта, на брой около 500, от Младежкия дом към стадиона. За осигуряване на безпроблемното придвижване и предотвратяване на евентуални сблъсъци с привърженици на „Пирин“ ще бъдат затворени за автомобили от 19.30 ч. в петък четири улици – „Стефан Стамболов“, „3 март“, „Теменуга“ и „Христо Чернопеев“. Потокът от коли ще бъде пренасочван през ул. „Митрополит Борис“, обясни началник сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към ОД на МВР – Благоевград.

Добавени коментари

Ujass публикува:
18 Август 2017 | 12:55
Tazi statiq prepisvate shest pyti veche. Vzemete napishete neshto novo.
Kkk публикува:
18 Август 2017 | 12:52
Na k...ra im e na policiqta za oligofrenite ot levski
ееееооооооооооо публикува:
18 Август 2017 | 12:14
Кур за ушев ле але але
милиционер публикува:
18 Август 2017 | 08:09
пак ги пратете без каски и щитове а в крайна сметка имали наказан полицай за безхаберието на родната милиция

Добавете Вашия коментар

TOP