Обикновено всеки нов ден започва с ужасното усещане, че трябва да се измъкнете от топлите завивки и да се подготвите за новите емоции, проблеми, усмивки и тревоги, които той ще ви донесе.

Второто няма как да бъде избегнато, но се оказва, че ако заспивате в определен час вечерта, то на сутринта може да се събуждате свежи и заредени с енергия.

"Калкулатор за сън", създаден от сайта blindsweb-blinds.com, изчислява в колко часа трябва да заспите, за да отворите очите си с усмивка на сутринта. Това се основава на разбирането, че всеки човек има пет или шест 90-минутни цикли на сън нощем.

Истинска въртележка от дрямки, по време на които преминавате през различни фази на съня. Заспивате спокойно през първата фаза и спите все по-дълбоко, докато не достигнете до четвъртия (най-дълбок) стадий на съня.

 

В тази фаза е много трудно да се събудите, ето защо, ако звънът на алармата грубо наруши съня ви, тялото ви "ще ви мрази през целия ден".

Събуждането в грешен момент по време на дълбокия сън може да ви накара да се чувствате уморени и в лошо настроение, независимо от това колко часа сте спали.

Така че, ако трябва да се събудите в 7 ч. сутринта, трябва да си легнете или в 21:46 ч., или 23:16 ч., показва "калкулаторът за сън".

Или ако денят ви трябва да започне в 8 ч., най-добре е да затворите очи в 22:46 ч. или 00:16 ч.

Източник: Getty Images/Guliver

Добра новина за хората, за които сутрешното ставане е първият голям проблем за деня.