Част от учителите и помощния персонал в детските градини се обявиха против отварянето на учебните заведения

18 Май 2020 | 15:07
2 коментара
Общество

Част от учителите и помощния персонал в детските градини се обявиха против отварянето на учебните заведения.

Те се обединиха в петиция, която до момента е подписана от близо 1000 души.

По мнение на засегнатите страни подобно решение трябва да се съгласува с хората, които работят в тази сфера и всеки от тях има право да прецени рисковете за здравето, готовността за работа и живота си.

В текста се подчертава, че по-голяма част от персонала е в рискова група и дори при един случай на коронавирус, ще трябва отново да бъде затворено детското заведение:

Време е всички да признаем безценното значение на учителския труд, както и труда на помощния персонал, също така към нас най-после да се подходи с нужното уважение!

Авторът изтъкна, че децата могат да разменят помежду си всякакви болести, което се случва целогодишно:

Готови ли сме при такава ситуация да бъдем набеждавани за виновни, както често се случва или ще разчитаме на господин Ананиев, който ясно показа, че не разбира нищо от работа с деца, да ни защити? Не! Простете, но нямам доверие друг да защитава правата ми на учител и човек!

Добавени коментари

Питане: публикува:
18 Май 2020 | 16:06
Къде можем да подпишем петицията?
Прави са!!! публикува:
18 Май 2020 | 15:46
В нашия език се употребява думата ДЕЦА.Не казваме "малък човек" или нещо друго.Казваме ДЕЦА, защото те са особен вид хора,с своето особено разбиране и поведение.Та как ще ги задържим тези "малки хора" да не се прегръщат,доближават на по-малко от 1.5метра.В къщи около едно или две деца са заети родители,баби,дядовци,по-големи братя и сестри...и трудно се справят,а в детските градини как ще стане?И КОЙ ще определи кои дечица ДА са в детските заведения и кои да НЕ са? Да не дава Господ някое да се разболее,веднага родителите ще кажат:"Ето! Те не си гледат работата!" И почва да се търси вина...Вчера гледах в един парк как майките забили нос в телефоните,а децата си правят каквото си искат.Но в случая на майките никой не може да им търси отговорност.Според мен трябва да се подходи много внимателно и разумно,за да не съжаляваме после.

Добавете Вашия коментар

TOP