Чаша с Нинова и Румен Радев за 5 лв. би кебапчето на Бузлуджа

29 Юли 2018 | 14:32
0 коментара
Общество

Хайде на чашите, хайде на семките, хайде на локума.Такива призиви се чуваха по каменистия път, водещ към Бузлуджа днес, по който имаше огромна навалица от хора, отиващи на поляната, пише Флагман бг.

Семките и локумът добре, но чашите на събора на БСП бяха изненада. Те струваха по 5 лева и бяха с лика на президента Румен Радев, лидера на БСП Корнелия Нинова, както и на Владимир Путин, на някои от тях бяха изписани и популярни послания на другаря Тодор Живков.

Всички те се харчеха като топъл хляб, почти колкото кебапчетата. Чашите се харчеха като топъл хляб на събора А горе на поляната първите дошли разтвориха софрите. Вестник и върху него хляб, салам, домати и ракия. Наздраве за БСП, се чуваше от всички страни. Имаше и тъпани, и знамена и хоро. Както и малки чавдарчета. Забелязваше се и разнообразие от послания върху червени фланелки. Симпатизантите на БСП си пийваха ракийка и замезваха със салатка докато чакат словото на лидера Бургаската група на Бузлуджа бе солидна Танци, песни хора и превъзбуда при появата на Корнелия Нинова. Тя бе с ръководството на сцената, а вътрешната опозиция в лицето на Красимир Янков, както и наскоро напусналият Жельо Бойчев - сред хората на поляната.

Краси Янков бе сред хората на поляната Там бе и Жельо Бойчев Там бе и бургаският депутат Николай Тишев, който бе придружаван от цялото си семейство. Звездата на Бузлуджа 2018 Горан Брегович запя ритмите си малко след 13 и купонът започна, но не на неговата сцена, а на опашките за кебапчета. Боклук имаше на всяка крачка, но организаторите успокоиха, че утре всичко ще е излъскано с усилията на местната организация БСП Казанлък.

Не, това не е вестник Работническо дело, познат ни от Соца, а специално издание за събора на Бузлуджа от 7 юли 2018 година. "Трудът" не бе оценен подобаващо и захвърлен на поляната Малко след 15 ч. поляната остана празна, а Бузлуджа самотна- ту в слънце, ту в мъгла.ml

Добавете Вашия коментар

TOP