Чака ни кратко захлаждане, но снегът е мираж

21 Януари 2020 | 07:30
0 коментара
Общество

Във вторник ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност преди обяд над Източна България. Сутринта на места в котловините видимостта за кратко ще е намалена. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и по Черноморието – до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните – ще са между 4 и 9 градуса.

Над Черноморието

 

ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в часовете до обяд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода ще е около 7 градуса, а вълнението на морето – 2-3 бала, с тенденция през деня да отслабва.

Болните от грип се увеличават - в кои общини обявиха епидемия

Над планините

ще е слънчево. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра – около -1 градуса.

В сряда, 22 януари,

ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб, главно в Дунавската равнина и по Черноморието - до умерен. Минималните температури ще са до около -5 градуса. Дневните ще се повишат значително, но за кратко – максималните ще достигнат на места до 12-14 градуса.

Какво ще е времето през януари

По-късно през деня и през нощта срещу

четвъртък, 23 януари,

с усилване на северозападния вятър ще започне бързо застудяване. Облачността временно и за кратко ще се увеличи, но ще е почти без валежи. Ще бъде ветровито и сравнително студено – минималните температури ще се повишат, максималните ще се понижат.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP