Чадърите на плажа на 4 метра разстояние, спасителите - на 150

26 Май 2020 | 10:26
0 коментара
Любопитно

17 плажа ще предлагат безплатни чадъри това лято, а разстоянието помежду им ще е 4 м на дължина и 5 м на ширина. Това обяви концесионерът на ивица Крайморие Николай Димитров, пред Нова ТВ.

Той заяви, че има нов договор за концесия и първоначално е предложил такса от 10 лева за ползването на плажните принадлежности, но на 12 май е внесъл предложение цените да се намалят с 50%. Така туристите ще плащат по 5 лева за сянка на плажа, а масичката и шалтето ще се предоставят безплатно.

Симеон Цветков, който е концесионер на плаж Бургас-Север пък обяви, че ще предоставя безплатни чадъри и шезлонги на туристите. Миналата година таксата е била 1,20 лева. Идеята е да се привлекат повече туристи. Той коментира още, че представители на фирмата ще следят стриктно за спазване на правилата на плажовете, както и да няма пререкания между туристите, за даден чадър или шезлонг, каквито се очакват това лято.

Общо 17 плажа от 132 ще бъдат с безплатни чадъри през това лято, а останалите ще се отдават под наем срещу такси между 1 и 5 лева.

Васил Алексиев, който е старши спасител на плаж Крайморие коментира, че няма да се  промени начина на работа, въпреки промените в законодателството за водно спасителната дейност. Единствената разлика ще е, че разстоянието между вишките ще е на 150 м, вместо на 100. На всеки пети пост пък ще има по двама спасители, които ще съдействат при работата на останалите.

Добавете Вашия коментар

TOP