Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград посрещна своите възпитаници за новата учебна 2018/ 2019 година

05 Октомври 2018 | 07:59
0 коментара
Общество

Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград, Христина Шопова официално откри новата  учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. 

Тя поздрави всички ученици, преподаватели и родители от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име. „Поставяме началото на една творческа година, в която тези прекрасни деца, бъдещето на Благоевград, отново ще ни карат да се гордеем. Благодаря на родителите, които водят децата си в Центъра и ги подкрепят.

Община Благоевград се стреми да създава добри условия за децата“, каза в начало на приветствието си заместник-кметът Христина Шопова. Тя поздрави преподавателите в ЦЛТРБ за успешната работа и високите резултати „Благодаря Ви, че за краткото време, от момента на създаване на Центъра досега, Вие, показахте, че най-важното са децата. Вие работите ежедневно със сърце и душа. С всяка година, децата, които посещават Центъра са все повече – това показва, че вие се справяте добре.“, каза още Христина Шопова.

По време на събитието, заместник-кметът, сподели добрата новина, че скоро започва ремонтът на фоайето на Младежки дом, което ще се превърне в място за културни прояви.

  Началото бе поставено на площад „Народни будители“, където се събраха гости,  родители, преподаватели и малките таланти от Центъра.

  По време на тържеството, бяха презентирани всички школи, а възпитаниците на Центъра показаха всичко научено и усвоено до момента. Учениците показаха отличната дейност на Центъра, чрез рисуване, пеене, танцуване и други.

  От миналата учебна година в  Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград бяха открити две нови школи. Една от тях е  Школата по цигулка с ръководител Стоил Богданов. „Приключенски клуб“ също стана част от семейството на Центъра от миналата година.

   От тази учебна година най- новото попълнение в Центъра е школата по пиано. Преподавател е Милена Томанова, която вече посрещна първите си ученици.

 Община Благоевград пожелава успешна година на всички възпитаници и техните ръководители в Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград!

Добавете Вашия коментар

TOP