Цените на такситата в Разлог остават непроменени и през 2019 г.

02 Декември 2018 | 19:06
7 коментара
Политика

Цените на таксиметровите услуги в Разлог остават същите, както досега, това бе гласувано на редовната сесия на местния парламент.

Внесеното предложение за запазване на нивата им от миналата година бе прието с единодушие от ОбС. Така минималният размер на дневната тарифа за километър пробег остава 0.70 лв., а максималният – 2.00 лв., нощната е 1.00 лв. минимална цена и 2.50 лв. – максимална.

Местните парламентаристи приеха и промяната на списъка с капиталови разходи в бюджета на община Разлог за 2018 година. Първата засяга Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство. Средствата са от бюджета на гимназията и са за закупуване на автосимулатор, на който да се обучават учениците преди започване на същинското кормуване. В капиталовия списък за тази година бяха предвидени 50 хил. лева за закупуване на учебен товарен автомобил за нуждите на гимназията. Той е купен, но стойността на возилото е много по-ниска и симулаторът ще бъде закупен с остатъчните пари.

Общинският съвет гласува и отпускане на 10 хил. лв. за СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ – Разлог. Средствата са за основен ремонт на парната инсталация, която е много стара и подмяната й е наложителна.

Припомняме, че през първото полугодие на тази година Общинският съвет в Разлог даде съгласие за закупуване на газов кондензен котел на стойност 20 хил. лева. Проекторешението предвиждаше направеният разход да е 50% за сметка на училищния бюджет и 50% от бюджета на община Разлог. Котелът е платен изцяло със собствени средства на гимназията. Той вече е доставен и сменен, но заради остарялата инсталация цялостната система не функционира ефективно, което налага подмяната й.

Гласуваните средства ще бъдат осигурени от реализирани икономии за външни услуги./Струма/

Добавени коментари

bOKO публикува:
03 Декември 2018 | 19:20
Na planeta BOKO
GROBERI публикува:
03 Декември 2018 | 19:19
KATO SE FUKATE, NE ZABRAVQJTE CHE PRAGA NA BEDNOSTA V EU E 1250evro, VIE KADE STE???????
Alvova mrashooo публикува:
03 Декември 2018 | 18:58
Tava le glasuvahte, pa 10 000 ilqdi da se otkrada ot alvovite, taa veshticata shtoe v grab, na nea sa sichkite zaslugi da sme natoo hal, i na cecko cachev, qsno e che geichevata meduza ne peee...... EEEE MAMA VI DEEEBA KOGA CHE VE IZCHISTIM!!!!!
Гербчев публикува:
03 Декември 2018 | 16:16
Това е последната грозна исинуация на назначената за кмет медуза Гейчев, всичко друго е ОК, между другото как въри строежа от Милеинжинеринг на клиниката на безработния ти син, НЕГОДНИКО ДОЛЕН??? ДО КЪДЕ СТИГНА КЪЩАТАТ НА ДЖУРОВИЯ???? Че стигне ле южен поток до имението на въднджовия. В СОБСТВЕНИТЕ СИ ГОВНА ЧЕ СЕ ИЗДАВИТЕ ОТРЕПИКИИИИ!!!
Хахаххаха публикува:
03 Декември 2018 | 10:13
И на двете ли? Че ме умрете.... :)))))))))
Дъгата Маала публикува:
02 Декември 2018 | 21:08
Кмете поведи хората на протест за новата цена на водата за ниският стандарт на живот
111 публикува:
02 Декември 2018 | 19:53
Браво бе баи Х,, мислиш си ти за хсрата Кои си се вози в градо с такси бе Ти маи се па псдиграваш кто сбикновено с хората Вале се еднс строшено по градо такси и вие сички умници се занима с таа тапня Само незнам вие дали си верува те на ваште тапотии

Добавете Вашия коментар

TOP