Целият парламент на крака за ЧРД на Корнелия Нинова

16 Януари 2019 | 20:11
0 коментара
Хайлайф

Председателят на парламента Цвета Караянчева, лидерите на ГЕРБ - Цветан Цветанов, на ДПС - Мустафа Карадайъ, на ВМРО и министър на отбраната - Красимир Каракачанов, депутати от всички парламентарни групи и журналисти поздравиха Корнелия Нинова за 50-ия ѝ юбилей

 

Тази година председателят на БСП посвети празника си на благотворителната кауза да подкрепи Националния ученически отбор по математика. Предварително бе съобщено, че вместо подаръци и букети, гостите ѝ могат да се включат в каузата й. 

 

С дебел плик се отчете ПГ на ГЕРБ, а нейният председател Цветан Цветанов обяви, че групата на управляващите дават 5000 лева за младите български математици, зарадвали ни с много престижни награди.

 

И другите парламентарни групи споделиха каузата на Нинова - с 3000 лева се отчета Марешки, с над 1000 лева - ДПС.

 

"Благодаря ви, че станахте съпричастни към каузата ми, днес помагаме на младите таланти на България - математици и информатици, които представят страната ни достойно пред света", обърна се Нинова към гостите си. 

 

"Имах едни наситени, емоционални години досега, надявам се и следващите да са такива", заяви развълнувано тя и специално се обърна към депутатите с призив: "Когато вземаме решения, да ги вземаме с разум и мисъл за България". 

 

С малко закъснение в Огледалната зала на парламента, където бе тържеството, влетя Славчо Велков, който ѝ поднесе "иносказателен" подарък - 4-килограмова стара ютия, боядисана в цветовете на трибагреника с пожелание "да изгладим диалога". Кутията, от която Велков извади ютията, пък бе изписана с пожелания за Нинова в стихотворна форма. 


Изненадващо с огромен букет червени рози в парламента пристигна и шефът на Камарата на строителите инж. Илиян Терзиев, който от вратата извика: "Обичаме те, Корнелия!". А в поздравителния адрес на УС на КСБ е отбелязано: "Убедени сме, че само заедно политическите сили, бизнесът и гражданското общество могат да постигнат просперитет наа държавата и повишаване качеството на живот на хората."

 

Лидерката на социалстите сподели, че за нея денят е като всички останали - между ангажименти в парламента и партийната централа, и не чувства нещо специално от навършването на 50 години.

А решението да събере средства за младите математици взела и с малък сантимент, тъй като синът й Рафаел е бил преди години капитан на националния ни отбор по математика.

 

"С колегите от ПГ на ГЕРБ с радост подкрепихме тази кауза, като за целта дарихме 5 000 лв. Това написа председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов във Фейсбук по повод празника на лидера на БСП.

Поздравих Корнелия Нинова по случай 50-годишния ѝ юбилей. Пожелах ѝ здраве и късмет, като споделих надеждата си, че влизайки в отбора на политиците над 50, тя ще проявява повече мъдрост и конструктивност и заедно ще градим бъдещите успехи на България“, пише още Цветанов.

 

Даренията, които Нинова събра, ще отидат за Съюза на математиците в България. Съюзът ще разпредели парите за ученическите ни национални отбори по информатика и математика.

Добавете Вашия коментар

TOP