Царят на баничките в Благоевград Димитър Бакалов: Цената на хляба ще скача, ако държавата не субсидира оставащото в България жито

18 Септември 2018 | 08:44
4 коментара
Общество

Цената на хляба ще скача при всяка по-слаба реколта, категоричен бе популярният като царят на закуските в Благоевград бизнесмен Димитър Бакалов.

Той предложи държавата да дава субсидии за зърното, което остава в страната, а не за това, което се изнася извън  граница. Така Министерството на земеделието може да спре поскъпването на хлебните продукти за българите.

Като пример той даде други държави в ЕС, които така подпомагат родния си бизнес и населението.

Благоевградският бизнесмен бе гост в сутрешния ефир и разясни, че в момента субсидиите се дават на площ, а не на произведено количество, което не е в полза на потребителите.

“Как държави дават субсидии на литър мляко, а не на животни, на тон зърно, а не на площ, а при нас да не е възможно, попита Бакалов.

Ако това не се случи бизнесменът предрече постоянен скок на крайния продукт заради климатичните промени, които ще продължават да водят до слаби реколти.Струма

Добавени коментари

Критик публикува:
20 Септември 2018 | 08:47
Голям разбирач е този господин ама най скъпите и най мазни закуски продава . И ако ще без пари даги дава няма да взема вчерашните закуски дето ги продава за пресни
Хляб публикува:
18 Септември 2018 | 23:46
Как не ви е срам.Станахте милионери .Вдигайте хляба.Един хляб купувам на 2-3 дни.
Старец публикува:
18 Септември 2018 | 17:04
Дигайте цените,дигайте-е-е!Хич не ми пука! Нали и на нас ще ни дигнат пенсиите! Ама не сега - догодина втората половина!
Кинти публикува:
18 Септември 2018 | 09:24
И как,като толкова ги разбира нещата, неговите закуски са най-скъпи?

Добавете Вашия коментар

TOP