Цачева за оставката си: Борисов не ми е оказвал натиск, не желая името ми да му тежи

23 Март 2019 | 16:48
0 коментара
Политика

Категорично премиерът Борисов не е оказвал натиск върху мен, не желая името ми да му тежи.

Това заяви пред агенция Фокус в Стара Загора Цецка Цачева, която тази сутрин подаде оставка  от поста министър на правосъдието.

Не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов в тази вече предизборна кампания, нито пък на правителството като цяло, поради което считам, че решението ми е правилно, а то е споделено и от министър-председателя, каза Цачева.

Така се носи отговорност - според мен. Натиск върху мен категорично не е имало от страна на премиера. Отношенията ни са коректни. Проведохме спокоен разговор тази сутрин, но при така създалата се ситуация, когато вървят проверки, считам, че един правосъден министър не може да изпълнява функциите си, категорична е тя.

Оставката е личен акт. Във времето назад съм доказала, че мога да нося отговорност. Поех отговорността за загубата на президентските избори еднолично. И това се доказа веднага след това на проведените парламентарни избори, коментира  министърът на правосъдието в оставка.

Знаете, че във вчерашния ден еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от мен недвижимо имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като не съм в никакви връзки с фирмата продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт, каза Цецка Цачева.

Още във вчерашния ден, след като информирах премиера, съм изразила готовност да подам и оставка. Беше коректно да го изчакам да се завърне от Брюксел, добави тя.

Едновременно с подаването на оставка съм заявила и молба да ми бъде разрешен полагаемия ми се годишен отпуск - до момента, в който оставката бъде гласувана в Народното събрание. Докато вървят проверките, няма да коментирам повече, заяви още Цецка Цачева.

Добавете Вашия коментар

TOP