Цацаров за Бат Сали: Извършил е престъпления, затова му искам имунитета

08 Юли 2016 | 08:34
0 коментара
Политика
Цацаров за Бат Сали: Извършил е престъпления, затова му искам имунитета

С обвиненията към Бат Сали защитаваме държавата. А тя трябва да бъде защитавана първо от човека с депутатската карта, каза главния прокурор Сотир Цацаров пред Бтв по повод делото за хулиганство срещу Алесандър Методиев, народен представител от ДПС, който заплашвал полицаи с уволнение, защото искали да наложат глоба на "негови момчета".

"Извършил е престъпления, затова му искам имунитета. Разследването е започнало от прокуратурата в Ихтиман, но с оглед личността му, е преместено в София. Полицаите са били прекалено търпеливи. Имало е грозна разправа с тях", казва Цацаров.

"За нас това е хулиганство. Санкцията не е толкова висока, но поведението му е недопустимо. Трябва да се санкционират шофьорите независимо дали са с карта на депутат. Може би има съзнание, че това е неговия регион, че е депутат, че зад него са момчетата му и може да се обади на полицейския началник. Не е това начина за държание към хората с униформи. Най-грозното е, че е казал, че след 3 дни ще се видим цивилни. Не можем да толерираме подобно поведение", казва Цацаров.

 

Той потвърди, че делото за атентата в Сарафово ще влезе скоро в спецсъда и ще бъдат съдени задочно. Те са издирвани на всички адреси, на които е известно, че пребивават.24 часа

Добавете Вашия коментар

TOP