Цацаров гони шефа на спецпрокуратурата заради Росен Петров-Животното

24 Август 2015 | 09:49
0 коментара
Общество
Цацаров гони шефа на спецпрокуратурата заради Росен Петров-Животното

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл във Висшия съдебен съвет предложение за отстраняване от длъжност на шефа на спецпрокуратурата Светлозар Костов. Искането е да бъде образувана дисциплинарка срещу спецобвинителя, съобщава "Стандарт".

Причината е, че Костов е отложил изпълнение на присъда на Росен Петров-Животното от групата на Златко Баретата заради заболяване, без да направи проверка на фактите. Петров беше задържан, докато почива в Несебър, а в началото на месеца е бил сред най-активните участници във футболната агитка на ЦСКА, предвождана от Гриша Ганчев, която нахлу в зоналния съвет на БФС на Националния стадион "Васил Левски".

Петров е трябвало да влезе в затвора за 5 години и 2 месеца, но това не е станало с одобрението на Костов, който на 17 юли е отложил изпълнението на наказанието. Още преди 10 дни от държавното обвинение съобщиха, че шефката на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова е поискала Костов да бъде отстранен от поста и уволнен.

Очаква се ВСС да разгледа искането след лятната си ваканция през септември. Ако бъде образувано производство срещу спецпрокурора, то ще е четвъртото подобно срещу него. Две от производствата бяха образувани по искане на главния прокурор, а трето - по предложение на кадровиците. До момента обаче нито една от дисциплинарките не е приключила.

Добавете Вашия коментар

TOP