БЗНС -Благоевград с мощна подкрепа за кмета Румен Томов /Снимки/

15 Февруари 2020 | 13:01
0 коментара
Общество

БЗНС -Благоевград подкрепи мощно кмета инж. Румен Товмов по време на днешния мирен протест в града, предаде репортер на Pirinsko.com

Групата общински съветници от партия БЗНС в областния център на Пиринско застана твърдо зад градоначалника и изрази остро несъгласието си с с Решението на Административен съд – Благоевград, което отмени като незаконосъобразно Решението на Общинска избирателна комисия – Благоевград, отказала да прекрати предсрочно пълномощията на Румен Георгиев Томов, обявен за избран кмет на община Благоевград.

Сред присъстващите днес, дошли да окажат подкрепата си в защита на кмета инж. Румен Томов бяха десетки бизнесмени, общински съветниции и граждани.

Протестиращите скандираха единодушно „Томов, кмет!”„Ние го избрахме, мафията иска да го махне!”, „Благоевград иска Томов! Благоевград избра Томов!”, „Благоевград на гражданите! Мафията вън!”.

По време на протеста днес, Добрин Балтов, който е организатор на митинга във фейсбук, заяви че благоевградчани искат да дадат шанс на Томов да докаже, че наистина иска промяна в областния център на Пиринско и ще работи за такава.

Балтов допълни още, че джумалии не са бюлетини, а живи хора и, че на Благоевград не му трябват нови избори. Протестиращите искат да бъде дадена възможност на избрания от тях кмет инж. Румен Томов да пресече корупционните схеми в Общината.

В края на протеста при гражданите дойде и самият Румен Томов, който благодари на джумалии за подкрепата и зяви, че няма да спре да изкарва на светло всички нередности на предишния екип.

TOP