Българските грации се окичиха със злато в испанския град Гуадалахара

03 Юни 2018 | 18:01
0 коментара
Спорт

Момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика завоюваха титлата във финала на три топки и две въжета на Европейското първенство по художествена гимнастика в испанския град Гуадалахара.

Грациите в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова отново изпълниха много трудно съчетание и въпреки че допуснаха някои леки грешки, се пребориха за златните медали с резултат от 22.825 точки, от които 14.200 за трудност.

На втора позиция се наредиха италианките с 22.350 т., а Азербайджан изненадващо, но напълно заслужено се нареди на трета позиция с актив от 20.350 точки. Русия, шампион в многобоя, финишира едва седми. В надпреварата на пет обръча момичетата ни завършиха четвърти след грешка във финала.

Вчера националния ни отбор по художествената гимнастика спечели два бронзови медала на Европейското първенство в испанския град Гуадалахара. Ансамбълът ни стана трети в многобоя, а бронз взе и в отборното класиране (ансамбъл и девойки). Днес обаче момичетата на Весела Димитрова демонстрираха страхотен характер, за да стигнат до триумфа. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP